• 62 35 11 00

parkurs slider

Hvem er kurset for?
Dette kurset er for samlivspar som ønsker å lære mer om hvordan de skal leve videre med endringer som følge av kreft. 

Før kunne dere prate om alt mulig. Om utfordringer på jobben, planlegge den etterlengtede ferieturen, eller kanskje bare sitte i sofaen og kommenterte et tv-program!
Nå kan det være vanskelig å komme seg gjennom en hel dag, eller å planlegge neste sommer når alt er usikkert, og dere kan være redde for at en eller annen kommentar skal såre den andre.

Hvordan skal dere kunne ta vare på nærheten, støtte hverandre og fungere i hverdagen, når sykdommen hele tiden henger over dere som en mørk sky? Da kan parkurset «En del av hverandres liv» på Montebellosenteret kanskje hjelpe dere! Alvorlig sykdom påvirker hele familien, også dere som kjærester. Vi vet at god kommunikasjon er viktig i alle parforhold. Med økt kunnskap og bedre innsikt og forståelse for hverandres situasjon, vil dere ha et godt felles utgangspunkt for hvordan leve videre med endringer som følge av kreft.

Kursets innhold
På parkurset er det fokus på nettopp kommunikasjon. Kursopplegget veksler mellom foredrag, kommunikasjonsøvelser, og tid til refleksjon og ettertanke. Det å dele tanker og erfaringer med andre par i samme situasjon, vil være lærerikt for alle parter.

Masteroppgave "Hvordan påvirkes forholdet når den ene i paret får kreft"
Kjersti Tytingvåg Rogne, 2012

Ankomst og avreise
Kurset varer fra fredag til fredag. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Søknadsprosessen og kostnader
Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et søknadsskjema generelt du fyller ut og et skjema legeerklæring, garanti og regning som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret.

Søknadsskjema finner du her

Det er en egenandel på 164,- pr. døgn for pasienten og 110,- pr.døgn for pårørende/nærstående. Reise dekkes for både pasient og pårørende/nærstående. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Kontaktinformasjon
Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62351100 eller send e-post til

 

Søknadsskjemaer

Gå direkte til skjemaene her

Søknadsskjemaer

Gaver og donasjoner

Vi søker nye kollegaer! Vi søker nye kollegaer! 22.11.2017 - En psykolog/sykepleier og/eller lege med erfaring, kompetanse og interesse for psykososialt arbeid. Vi tilbyr 40-100% fast stilling med mulighet for å kombinere denne stillingen med annet arbeid/andre arbeidsgivere. Kan dette være noe for deg eller kjenner du noen som kan være den rette for stillingen?For...
Les mer
Montebellosenteret tildelt Kreftprisen 2017 Montebellosenteret tildelt Kreftprisen 2017 30.10.2017 - Montebellosenteret er svært taknemlig, stolt og utmyk for å ha fått tildelt Kreftprisen 2017 av Kirsten Wilbergs Minnefond. Ifølge pressemeldingen fra Stiftelsen Kirsten Wilbergs Minnefond: Helse- og omsorgsminister Bent Høie sto torsdagskveld, 26. okt, for den høytidelige utdelingen av Kirsten...
Les mer
Siri Økland donerer forfatterhonoraret til Montebellosenteret Siri Økland donerer forfatterhonoraret til Montebellosenteret 04.10.2017 - Journalist Siri Økland har nettopp gitt ut boken «Det står til liv». I boken, som blir gitt ut på Samlaget, viser hun hvordan det å være tett på døden, også er å være tett på livet. Boken ble lansert på Norli Strandgaten i Bergen den 28. september, og publikum fylte lokalet til randen...
Les mer