• 62 35 11 00

parkurs slider

Hvem er kurset for?
Dette kurset er for samlivspar som ønsker å lære mer om hvordan de skal leve videre med endringer som følge av kreft. 

Før kunne dere prate om alt mulig. Om utfordringer på jobben, planlegge den etterlengtede ferieturen, eller kanskje bare sitte i sofaen og kommenterte et tv-program!
Nå kan det være vanskelig å komme seg gjennom en hel dag, eller å planlegge neste sommer når alt er usikkert, og dere kan være redde for at en eller annen kommentar skal såre den andre.

Hvordan skal dere kunne ta vare på nærheten, støtte hverandre og fungere i hverdagen, når sykdommen hele tiden henger over dere som en mørk sky? Da kan parkurset «En del av hverandres liv» på Montebellosenteret kanskje hjelpe dere! Alvorlig sykdom påvirker hele familien, også dere som kjærester. Vi vet at god kommunikasjon er viktig i alle parforhold. Med økt kunnskap og bedre innsikt og forståelse for hverandres situasjon, vil dere ha et godt felles utgangspunkt for hvordan leve videre med endringer som følge av kreft.

Kursets innhold
På parkurset er det fokus på nettopp kommunikasjon. Kursopplegget veksler mellom foredrag, kommunikasjonsøvelser, og tid til refleksjon og ettertanke. Det å dele tanker og erfaringer med andre par i samme situasjon, vil være lærerikt for alle parter.

Egne grupper for yngre voksne par
Til dette kurs kan par i alle alder søke. Vi har egne grupper for yngre voksne par. For de som trenger barnepass, vil det være eget opplegg for barna når foreldrene er på forelesninger og i samtalegrupper. Dette gjelder for alle barn til og med 3. klasse. 

Masteroppgave "Hvordan påvirkes forholdet når den ene i paret får kreft"
Kjersti Tytingvåg Rogne, 2012

Ankomst og avreise
Kurset varer fra fredag til fredag. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Søknadsprosessen og kostnader
Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et søknadsskjema generelt du fyller ut og et skjema legeerklæring, garanti og regning som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret.

Søknadsskjema finner du her

Det er en egenandel på 167,- pr. døgn for pasienten og 112,- pr.døgn for pårørende/nærstående. Reise dekkes for både pasient og pårørende/nærstående. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Kontaktinformasjon
Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62351100 eller send e-post til

 

Søknadsskjemaer

Gå direkte til skjemaene her

Søknadsskjemaer

Gaver og donasjoner

Montebello deltar med eget team på Stafett for livet! Montebello deltar med eget team på Stafett for livet! 27.04.2018 - Og vi inviterer deg til å være med på TEAM MONTEBELLOSENTERET! Stafett for livet arrangerres på Sveum Idrettspark i Brumunddal 26.-27. mai. Stafett for livet handler om åstøtte de som er rammet av kreft. Stafetten foregår ved at hvert lag har minst ett lagmedlem på banen i 24 timer. TEMA ...
Les mer
Nytt «hud- og føflekkreft-hva nå?» kurs Nytt «hud- og føflekkreft-hva nå?» kurs 05.03.2018 - Både pasienter og pårørende kan slite med å mestre livet etter diagnose og behandling. På et kursopphold møter pasienter andre som er i tilnærmet lik situasjon som seg selv. Også pårørende møter andre pårørende. Erfaringsutveksling er nyttig og kan hjelpe begge til å få støtte og...
Les mer
En begivenhetsrik dag hos Sandefjord Kreftforening En begivenhetsrik dag hos Sandefjord Kreftforening 20.02.2018 - I dag har vår senterleder Torill Ensby besøkt Sandefjord Kreftforening, hvor hun blant annet møtte Vincent Hagerup fra tverrfaglige kreftomsorgsteam og besøkte Sandefjord medisinske senter med lindrende enhet, dagtilbud, rehabiliteringsavdeling og LM senter. Her møtte hun lederen for senteret May...
Les mer