• 62 35 11 00

parkurs barnepas

Hvem er kurset for?

Dette kurset er for unge voksne par som ønsker å lære mer om hvordan parforholdet og familien skal leve videre med endringer som følge av kreft. Kurset prioriterer par med barn i småbarns- og grunnskolealder, og unge voksne par uten barn.

Tilbud til barna
Barna får et aktivitetstilbud tilpasset alder. Skolebarna tilbys noe leksehjelp hvis de har med seg en ukeplan og lærebøker hjemmefra.

Kursets innhold
Lever du i et parforhold, påvirker sykdommen også din partner. Evnen til å takle sykdom og motgang blir lettere når dere på en god måte kan være sammen om det som skjer. Livskvaliteten er ofte bedre når parforholdet fungerer bra.

Dette kurset er for samlivspar som ønsker å lære mer om hvordan de skal leve videre med endringer som følge av kreft.
Målet er å tilegne seg økt kunnskap og få innsikt og forståelse for hverandres situasjon. Kurset har fokus på kommunikasjon og metodene vil veksle mellom foredrag, øvelser mellom parene, tid til refleksjon og ettertanke. Bruk av samtaler i grupper skal gi muligheter til å dele tanker og erfaringer knyttet til tema. Kursinnhold og gjennomføring er i samarbeid med Berger Hareide og Kjersti Rogne. Begge har lang og bred erfaring innen fagfeltet, blant annet fra samlivssenteret på Modum Bad og barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet.

Ankomst og avreise: 
Kurset varer fra fredag til fredag. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Søknadsprosessen og kostnader

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et søknadsskjema generelt du fyller ut og et skjema legeerklæring, garanti og regning som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret.

Søknadsskjema finner du her

Det er en egenandel på 167,- pr. døgn for pasienten og 112,- pr.døgn for pårørende. Ingen bidrag for barn under 15 år. Reise dekkes også for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker du mer informasjon om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62351100 eller send e-post

Søknadsskjemaer

Gå direkte til skjemaene her

Søknadsskjemaer

Gaver og donasjoner

Montebello deltar med eget team på Stafett for livet! Montebello deltar med eget team på Stafett for livet! 27.04.2018 - Og vi inviterer deg til å være med på TEAM MONTEBELLOSENTERET! Stafett for livet arrangerres på Sveum Idrettspark i Brumunddal 26.-27. mai. Stafett for livet handler om åstøtte de som er rammet av kreft. Stafetten foregår ved at hvert lag har minst ett lagmedlem på banen i 24 timer. TEMA ...
Les mer
Nytt «hud- og føflekkreft-hva nå?» kurs Nytt «hud- og føflekkreft-hva nå?» kurs 05.03.2018 - Både pasienter og pårørende kan slite med å mestre livet etter diagnose og behandling. På et kursopphold møter pasienter andre som er i tilnærmet lik situasjon som seg selv. Også pårørende møter andre pårørende. Erfaringsutveksling er nyttig og kan hjelpe begge til å få støtte og...
Les mer
En begivenhetsrik dag hos Sandefjord Kreftforening En begivenhetsrik dag hos Sandefjord Kreftforening 20.02.2018 - I dag har vår senterleder Torill Ensby besøkt Sandefjord Kreftforening, hvor hun blant annet møtte Vincent Hagerup fra tverrfaglige kreftomsorgsteam og besøkte Sandefjord medisinske senter med lindrende enhet, dagtilbud, rehabiliteringsavdeling og LM senter. Her møtte hun lederen for senteret May...
Les mer