• 62 35 11 00

parkurs barnepas

Hvem er kurset for?

Dette kurset er for unge voksne par som ønsker å lære mer om hvordan parforholdet og familien skal leve videre med endringer som følge av kreft. Kurset prioriterer par med barn i småbarns- og grunnskolealder, og unge voksne par uten barn.

Tilbud til barna
Barna får et aktivitetstilbud tilpasset alder. Skolebarna tilbys noe leksehjelp hvis de har med seg en ukeplan og lærebøker hjemmefra.

Kursets innhold
Lever du i et parforhold, påvirker sykdommen også din partner. Evnen til å takle sykdom og motgang blir lettere når dere på en god måte kan være sammen om det som skjer. Livskvaliteten er ofte bedre når parforholdet fungerer bra.

Dette kurset er for samlivspar som ønsker å lære mer om hvordan de skal leve videre med endringer som følge av kreft.
Målet er å tilegne seg økt kunnskap og få innsikt og forståelse for hverandres situasjon. Kurset har fokus på kommunikasjon og metodene vil veksle mellom foredrag, øvelser mellom parene, tid til refleksjon og ettertanke. Bruk av samtaler i grupper skal gi muligheter til å dele tanker og erfaringer knyttet til tema. Kursinnhold og gjennomføring er i samarbeid med Berger Hareide og Kjersti Rogne. Begge har lang og bred erfaring innen fagfeltet, blant annet fra samlivssenteret på Modum Bad og barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet.

Ankomst og avreise: 
Kurset varer fra fredag til fredag. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Søknadsprosessen og kostnader

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et søknadsskjema generelt du fyller ut og et skjema legeerklæring, garanti og regning som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret.

Søknadsskjema finner du her

Det er en egenandel på 167,- pr. døgn for pasienten og 112,- pr.døgn for pårørende. Ingen bidrag for barn under 15 år. Reise dekkes også for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker du mer informasjon om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62351100 eller send e-post

Søknadsskjemaer

Gå direkte til skjemaene her

Søknadsskjemaer

Gaver og donasjoner

Åpningstider i sommerferie Åpningstider i sommerferie 05.07.2018 - Montebellosenteret avvikler sommerferie i perioden 9. juli - 2. august. Sentralbordet er åpnet for tlf på ukedager i uke 28, 29, 30 og 31 mellom kl. 10.00 og kl. 13.00.E-poster sendt til emailProtector.addCloakedMailto("ep_1f01526a", 1); blir besvart.     Inntak kursKurs:32a...
Les mer
Livsmestringskurs for unge voksne Livsmestringskurs for unge voksne 26.06.2018 - I september arrangerer vi et livsmestringskurs spesielt for unge voksne. Å være ung voksne og få en kreftdiagnose kan snu livet opp ned. Utfordringer kan være mange, for eks med å fullføre studien, starte en arbeidskarriere og/eller familieliv . Dette kurset er spesielt for yngre voksne (over...
Les mer
Montebello-ambassadører på Vardesenteret Haukeland Montebello-ambassadører på Vardesenteret Haukeland 20.06.2018 - Last her ned en pdf med dato og tidspunkter. 
Les mer