• 62 35 11 00

om mbs slider

Artikkel i Klassekampen (nov) og GD (des) 2016, hvor kunsteren Borgny Svalastog og senterleder Torill Ensby blir intervjuet ang. bruk av kunstnerisk skaperkraft i kreftrehabilitering.
pdfKlassekampen intervju med Borgny Svalastog og Torill Ensby.pdf

 

- I bladet Hjerne Det skriver en kursdeltaker som sin erfaring til kurset "Kreft-hva nå?" for de som har eller har hatt hjernesvulst.
pdfErfaring Kreft-hva nå? kurs i Hjernedet_nr3_2016.pdf

- En fin reportasje om Ung Kreft Idrettsuka, skrevet av en deltaker i sommer 2016.
pdfUngKreft_idrettsuka_2016.pdf

- Tore Åsbu, leder i CarciNor, har skrevet en artikkel i NETverket, pasientforeningens medlemsblad, om hans inntrykk og opplevelser på kurset Nevroendokrinkreft-hva nå? 
Artikkelen kan du laste ned her:
pdfSommer på Montebello - artikkel i NETverket nr 3 15

- Anne Guri Selnæs var en av besøkende fra Profo, tidlig vår. Hun har skrevet en artikkel om dette besøket i Profo-Nytt som du kan laste ned her:
pdfMontebellosenteret - et godt sted å være, Profonytt nr. 3 2015

Sand familien har ledet kurset Skaperglede for 12. år på råd.
På avslutningsforestillingen har Ringsaker Blad intervjuet både Øivind og Eimund Sand. 

 pdfKunstnerfamilien Sand holdt kurs i skaperglede på Montebellosenteret

Vi har vært så heldige at Lymfeposten nr 1/2014 har publisert flere redaksjonelle artikler om Montebellosenteret. I det første artikkel forteller Torill Ensby om kursene "Lær å leve med lymfodem", om oppfølgingskurset "Lymfødem og trening" og viktigheten med å ha med seg samlivspartner i det første kurset. Neste artikkel er et intervju hvor Eline Flølo, fagkonsulent ved Montebello, snakker med en kursdeltaker om hennes tanker og erfaringer fra oppholdet til kurset "Lær å leve med lymfødem". Til slutt er det publisert en artikkel hvor en kursdeltaker deler hennes erfaringer med kurset "Kropp, pust og bevissthet"- medisink qigong. Tre interessante artikler som kan anbefales å lese:

Lær å leve med lymfødem - v/ Torill Ensby

Et godt pusterom fra hverdagens krav - v/ Aline Flølo

Qigongkurs på Montebello - v/ Gøril Tandberg Smestad

Per Morten Halvorsen skulle være med som ledsager da kona hans hadde påmeldt dem til Qigongkurset. Deltakelsen på dette kurset ga smak til å lære mer om Qigong.

Les her om opplevelsen, han skrev om i Norilco 4-2012 PDF

I desember 2011 deltok Per Morten Halvorsen sammen med kona sin, på kurset "Førjulsdager".

Her leser du artikkelen Per Morten har skrevet i Norilco - PDF.

Kari Strøm deltok på kurset "Pilegrimsvandring i ytre og indre landskap" i november 2012. Her kan du lese artikkelen hun har skrevet om erfaringen hennes.

pdfKnutepuntet_4_2012_Pilegrimsvandring pdf

Søknadsskjemaer

Gå direkte til skjemaene her

Søknadsskjemaer

Gaver og donasjoner

"Kreft-hva nå?" - kurs for unge voksne 09.06.2017 - Å være ung voksne og få en kreftdiagnose kan snu livet opp ned. Utfordringer kan være mange, for eks med å fullføre studien, starte en arbeidskarriere og/eller familieliv.   Vi arrangerer «Kreft - hva nå?» kurs, spesielt for unge voksne (18 - 45 år), alene eller med en nær pårørende....
Les mer
Vi søker en fagspesialist psykososial mestring Vi søker en fagspesialist psykososial mestring 30.05.2017 - Vi søker ny kollega med god arbeidserfaring og kompetanse innen psykososial mestring og som er vant med å arbeide prosessorientert med kurs, undervisning, veiledning og fagutvikling. Stillingen er nyopprettet og funksjonsbeskrivelse vil bli utarbeidet i samarbeid med den som ansettes. Du...
Les mer
Forskningsprosjektet «Kreftrehabilitering - innhold og effekter» 15.05.2017 - Forskningsprosjektet «Kreftrehabilitering – innhold og effekter» er et samarbeidsprosjekt mellom Montebellosenteret og Nasjonalt kompetansetjeneste for seneffekter etter kreftbehandling, Kreftklinikken, Oslo universitetssykehus. Forskningsprosjektet er en spørreundersøkelse der hensikten er å...
Les mer