• 62 35 11 00

helsepersonell slider

Nettsiden oppdateres med kursplan 2018*. Ferdigstillelse medio oktober 2017. Det kan nå søkes om opphold til kurs som arrangeres i 2018.

*med forbehold om noen endringer i kursdato

Tilbake til kursplanen

Familiekurs - Mor eller far død av kreft

Kurs 25-17 - Fra 23. jun 2017 til 30. jun 2017

Hvem er kurset for?
Kurset er for barnefamilier med barn i alderen 0-18 år hvor mor eller far er død av kreft. Familien bør ha minst ett barn i skolealder. Ved inntak prioriterer familier med dødsfallet fra 1,5 år til 2 måned siden.

 Kursets innhold
I alle våre familiekurs er hovedfokus barnas reaksjoner og behov. Målet er å styrke familiens selvfølelse, samspill og mestringsstrategier. Oppholdet er strukturert slik at barna møte hverandre i en veksling mellom lek og alvor. I alderstilpassede samtalegrupper, ledet av psykolog, hjelpes barna til å dele med hverandre hvordan de har det, hva som er vanskelig og hva de kan gjøre for å få det bedre. Barna deltar i aktiviteter sammen med miljøarbeidere når foreldre er på foredrag eller gruppesamtaler.

Kursene arrangeres i samarbeid med Senter for Krisepsykologi www.krisepsyk.no ved klinisk psykolog Marianne Straume. 
Kurset er tilrettelagt med en veksling mellom faglig program, aktivitet og fritid.

Oppholdet gir muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det er turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer.

Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

I skoleåret vil det bli lagt til rette for lekseoppfølging.

Ankomst og avreise
Kurset varer fra fredag til fredag. Innsjekk fredag mellom kl. 16.30 og kl. 20.00. Middag serveres mellom kl 18.30 og kl. 19.30. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kursprogrammet starter lørdag morgen og pågår frem til påfølgende fredag.

 Søknadsprosessen og kostnader
Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et søknadsskjema for familiekurs som du fyller ut og skjema "Legeerklæring, garanti og regning" og skjema "dokumentasjon for pårørende/nærstående som blir med på kurset" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret senest 5 uker før kursstart.

pdfSøknadskjemaet som familie skal fylle ut, finner du her.

De obligatoriske skjemaene som lege/fastlege må fylles ut er:
pdfLegeerklæring, Garanti og Regning
pdfDokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående

Alle 3 de skjemaene sendes direkte til Montebellosenteret 

Egenandelen for mor eller far og barn 15 år og eldre er kr. 110,- pr døgn. Reiseregning må sendes i etterkant.

Kontakt informasjon
Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker du mer informasjon om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62351100 eller send e-post til

 

Vennligst fyll ut kontaktinformasjon, så kontakter vi deg.

Ditt navn:

Ditt telefonnummer:

Din e-post:

Klikk på bilde for å laste ned en pdf til Kursoppbygning og trinnmodellen

 trinnmodellen2017

pdfLast ned en oversikt over alle kurs inkl. kursdato for 2017 her.

 


Søknadsskjemaer

Gå direkte til skjemaene her

Søknadsskjemaer

Gaver og donasjoner

Siri Økland donerer forfatterhonoraret til Montebellosenteret Siri Økland donerer forfatterhonoraret til Montebellosenteret 04.10.2017 - Journalist Siri Økland har nettopp gitt ut boken «Det står til liv». I boken, som blir gitt ut på Samlaget, viser hun hvordan det å være tett på døden, også er å være tett på livet. Boken ble lansert på Norli Strandgaten i Bergen den 28. september, og publikum fylte lokalet til randen...
Les mer
"Kreft-hva nå?" - kurs for unge voksne 09.06.2017 - Å være ung voksne og få en kreftdiagnose kan snu livet opp ned. Utfordringer kan være mange, for eks med å fullføre studien, starte en arbeidskarriere og/eller familieliv.   Vi arrangerer «Kreft - hva nå?» kurs, spesielt for unge voksne (18 - 45 år), alene eller med en nær pårørende....
Les mer
Forskningsprosjektet «Kreftrehabilitering - innhold og effekter» 15.05.2017 - Forskningsprosjektet «Kreftrehabilitering – innhold og effekter» er et samarbeidsprosjekt mellom Montebellosenteret og Nasjonalt kompetansetjeneste for seneffekter etter kreftbehandling, Kreftklinikken, Oslo universitetssykehus. Forskningsprosjektet er en spørreundersøkelse der hensikten er å...
Les mer