Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 13b-19
  • Lymfødem i hverdagen

  • 29.03.2019 - 12.04.2019 (14 dager)
  • Temafordypning (Trinn 3)

Hvem er kurset for?

Kurset er for alle som har et kreftrelatert lymfødem og som har deltatt på trinn 2 kurset “Lær å leve med lymfødem”.

Kursets innhold

Kurset strekker seg over to uker, og bygger videre på mange av de temaene du lærte om i trinn 2 kurset.
Hovedfokuset på trinn 3 kurset er hvordan du fungerer best mulig med ditt lymfødem i hverdagen. Kurset har spesielt fokus på fysisk aktivitet og ernæring. Du vil få individuell oppfølging/veiledning rettet mot fysisk aktivitet og det blir brukt mye tid på veiledet egeninnsats. Du får også instruksjon i selvbehandling, selvbandasjering og råd om hjelpemidler. I løpet av oppholdet får du intensiv lymfødembehandling på hverdager av en fysioterapeut med spesialkompetanse i komplett fysikalsk lymfødembehandling.
Det vil være foredrag om kosthold og lymfødem, fysisk aktivitet og lymfødem, samt praktisk matlaging på kjøkkenet.

Det er lagt opp til at pårørende kan delta på kurset fra og med uke 2 for å kunne dele erfaringer, snakke med andre pårørende og få opplæring/veiledning i hvordan de kan hjelpe til i det daglige.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 14 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosneeret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 13b-19

Det er en egenandel på 167,- pr. døgn for pasienten og 112,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen