Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 49b-19
  • Lymfødem i hverdagen

  • 06.12.2019 - 17.12.2019 (11 dager)
  • Temafordypning (Trinn 3)

Hvem er kurset for?

Kurset er for alle som har et kreftrelatert lymfødem og som har deltatt på trinn 2 kurset “Lær å leve med lymfødem”. Pårørende har anledning til å delta på kurset begge uker eller fra og med uke 2. Det er mulighet for å være med i behandlingene og få veiledning/opplæring av fysioterapeut, samt delta i resten av programmet.

Kursets innhold

Kurset strekker seg over to uker, og bygger videre på kurset «lær å leve med lymfødem» på trinn 2. Hovedfokuset på dette kurset er hvordan du fungerer best mulig med ditt lymfødem i hverdagen. I løpet av oppholdet får du intensiv lymfødembehandling på hverdager av en fysioterapeut med spesialkompetanse i komplett fysikalsk lymfødembehandling.
Fysisk aktivitet og ernæring er også viktige temaer som blir utdypet på dette kurset. Det vil være foredrag om fysisk aktivitet med lymfødem, hjelpemidler, samt praktisk matlaging på kjøkkenet.
Du vil få individuell oppfølging/veiledning rettet mot fysisk aktivitet og selvbehandling. I tillegg til selvbandasjering og råd om hjelpemidler individuell og i grupper.

Ang. kurs 49b i desember 2019:

Er du interessert i kursopphold i desember ber vi deg å lese om et forskningsprosjekt som er planlagt å gjennomføre av Høgskolen i Innlandet. Deltagelse i forskningsprosjektet innebærer at du skal gjennomføre både kurset «Lymfødem i hverdagen» og kurset «Energibalanse i hverdagen». Disse kursene vil gå samtidig i to omganger fra 06.12.-17.12.19 og 20.03.-03.04.20. (første gang deltar du på det ene mens andre gang deltar du på det andre kurset). Deltagelse i forskningsprosjektet krever at du deltar på begge kurs og du må ha et kreftrelatert lymfødem. Søknadsfrist er 5 uker før kursstart og prosjektet trenger til sammen 24-26 deltakere. Her leser du mer om forskningsprosjektet. 

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer. Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til tirsdag over 11 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til tirsdag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 49b-19

Det er en egenandel på 170,- pr. døgn for pasienten og 114,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen