Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 40-19
  • Barn med Retinoblastom

  • 04.10.2019 - 07.10.2019 (3 dager)
  • Familiekurs

Hvem er kurset for?

Alle barn/ungdom som har eller har hatt Retinoblastom og som har blitt behandlet ved OUS, Oslo universitetssykehus, får nå tilbud om deltakelse på en kurshelg på Montebellosenteret. Tilbudet gjelder hele familien med mor, far og søsken.

Målsetting

Målsettingen med kurset er å styrke livsmestring, og at familier skal få møte andre familier som er eller har vært i tilnærmet lik situasjon. Erfaringsutveksling er en viktig del av oppholdet. Dette gjelder for foreldre, barn med kreftsykdom, og deres søsken. 

Kursets innhold

Program – foreløpig, endelig program vil komme senere.

• Forelesning om Retinoblastom v/ overlege Marlies Hummelen fra Ullevål
• Forelesning om cytostatica og seneffekter v/ barneonkolog Kirsten Jarvis og Anne Vestli fra Rikshospitalet
• Forelesning om genetikk ved genetiker Ketil Heimdal
• Forelesning om øyeproteser ved anaplastolog Malene Grip
• Erfaringer fra en ung jente på 20 år som er ferdigbehandlet.
• Forelesning om psykososiale aspekter ved det å ha et barn i familien som har Retinoblastom v/ psykolog Trude Rønvik

Samlingen arrangeres av Montebellosenteret i samarbeid med fagmiljøene innen barneonkologi ved OUS, Rikshospitalet og Ullevål. 

Ta kontakt med kontaktperson ved Rikshospitalet Lise Juul Hansen (mailto: tlf. 23074560/ 91914509) eller Torgun Næss (, 23015162 eller 22118582) dersom du trenger hjelp i søknadsprosessen. De vil også hjelpe deg med å få legeerklæring og dokumentasjon for pårørende.

Vi håper at så mange som mulig har lyst og anledning til å være med, slik at vi blir en stor gjeng som samles på Montebellosenteret høsten 2019.
Søknadsfrist er 23. august

 

 


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til mandag over 3 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.00-19.00. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.00 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til mandag kl 13.00 med påfølgende lunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Kurset har vært

Ingen egenandeler for barn og foreldre hvis kreftsyke barn er under 15 år. Egenandelen for kreftsyke barn 15 år og eldre kr. 170,- pr døgn, foreldre og søsken over 15 år er kr. 114,- pr døgn pr pers.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen