Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 38b-20
  • Friluftsliv - en kilde til helse og livskvalitet

  • 18.09.2020 - 25.09.2020 (7 dager)
  • Temafordypning (Trinn 3)

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg som har deltatt på energibalanse i hverdagen (trinn 2) og ønsker å lære mer om friluftsliv som en kilde til helse og livskvalitet.
Kurset passer for deg som ønsker å få kunnskap og trygghet for å kunne oppleve de positive kvalitetene naturen har å by på. Din fysiske helse må tillate deg å kunne være i aktivitet i naturen flere timer om dagen. Utover dette trenger du ingen forkunnskaper eller ferdigheter for å delta. Du kan søke alene eller sammen med en nær pårørende.

Kursets innhold

Montebellosenteret ligger flott til med nærhet til både fjell, skog og vann. Her er det mange muligheter for å oppleve friluftslivets gleder. Det er godt dokumentert at tilgang til natur og naturopplevelser har stor positiv effekt på helse og livskvalitet (Stortings melding 18. (2015- 2016)

Målet med kurset er å kunne få økt livskvalitet og mestring gjennom friluftsliv og naturopplevelser. Kombinasjonen fysisk aktivitet i friluft ute i naturen er unik, og utgjør kjernen i friluftsliv. Kurset skal inspirere og motivere til fysisk aktivitet i friluftsliv, og på den måten oppnå positiv effekt på fysisk og psykisk helse.

Kursprogrammet vil variere og innholdet har fokus på «det enkle friluftsliv». Eksempler på aktiviteter i dette kurset kan være: Innføring i grunnleggende praktisk turkunnskap, kart og kompass, turplanlegging, fjellturer, kano/kajakk padling, fisk og fangst, naturens matfat, turmat, sykling, flora og fauna.

Gode fritidsmuligheter

Montebellosenteret har treningsarealer både ute og inne, varmtvannsbasseng og badstuer. Det er et mangfold av turstier og løypenett både i skog og på fjell i umiddelbar nærhet. Senteret har dessuten egen brygge med badeplass, båt og kanoer.
Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 38b-20

Det er en egenandel på 173,- pr. døgn for pasienten og 116,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen