Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 36b-23
  • Aktiv i friluft

  • 08.09.2023 - 15.09.2023 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg som ønsker å lære mer om mulighetene, erfare og mestre ulike typer aktiviteter ute i friluft både til lands og til vanns. Du ønsker inspirasjon og motivasjon til å bli mer fysisk aktiv ute, og på den måten oppnå positiv effekt på fysisk og psykisk helse. Du liker å være ute og ser ikke på «litt vær» som et hinder for å gå ut. Din fysiske helse må tillate deg å kunne være i aktivitet utendørs i ulikt vær daglig gjennom kursuken. Utover dette trenger du ingen forkunnskaper eller ferdigheter for å delta.  Du kan søke alene eller sammen med en nær pårørende.

Kursets innhold

Montebellosenteret ligger flott til med nærhet til både fjell, skog og vann. Her er det mange muligheter for å oppleve uteaktiviteter og friluftslivets gleder.
Det er godt dokumentert at tilgang til natur og naturopplevelser har stor positiv effekt på helse og livskvalitet (Stortings melding 18. (2015- 2016). Kombinasjonen fysisk aktivitet i friluft ute i naturen er unik, og utgjør kjernen i friluftsliv.
Målet med kurset er å mestre, samt få kunnskap og trygghet om, uteaktiviteter og friluftsliv for å kunne få en mer aktiv livsstil, og derigjennom kunne få økt livskvalitet.

Kursprogrammet har fokus på uteaktiviteter og «det enkle friluftsliv». Eksempler på aktiviteter i dette kurset kan være: Innføring i grunnleggende praktisk turkunnskap, bekledning, kart og kompass, turplanlegging, fjell- og skogsturer, kano/kajakk padling, naturens matfat, turmat, sykling, flora og fauna.

Gode fritidsmuligheter

Montebellosenteret har treningsarealer både ute og inne, varmtvannsbasseng og badstuer. Det er et mangfold av turstier og løypenett både i skog og på fjell i umiddelbar nærhet. Senteret har dessuten egen brygge med badeplass, båt og kanoer.
Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 36b-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen