Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 42a-23
  • Det er nå du lever

  • 20.10.2023 - 27.10.2023 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg som har en uhelbredelig kreftsykdom. Kurset har fokus på å leve med et usikkert og begrenset tidsperspektiv, og de utfordringer det kan gi i hverdagen.  Om du lever i et parforhold, oppfordres begge til å delta på kurset. Lever du alene, kan du ha med en person som du har et nært forhold til. Det er en fordel å ha trinn 1, men det er ikke et krav. 

Kursets innhold

Målet med kurset er å våge og snakkke om tanker og følelser som naturlig kommer, da en lever med en uhelbredelig  kreftsykdom og har et usikkert tidsperspektiv. 

En uhelbredelig kreftsykdom handler ikke bare om behandling og diagnose, men fører helt naturlig med seg angst, usikkerhet, frykt og tanker om døden. Åpenhet om disse grunnleggende spørsmålene hjelper oss til å leve sterkere og mer intenst mens vi gjør det. Å være ærlig på sterke følelser og tanker som naturlig melder seg, kan bedre livskvaliteten for den som er rammet og deres nærmeste. Kurset setter ord på følelser som handler om hvordan det er å være deg med denne sykdommen, og å være pårørende til en med alvorlig kreftdiagnose. Mange har ikke delt slike følelser og tanker med de nærmeste, og kurset hjelper til å våge å tenke dem og snakke om det.

Mange som er rammet av uhelbredelig kreft blir opptatt av hvordan de skal utnytte den tiden de har igjen på best mulig måte. Livet blir tyngre når vi fortier og fortrenger sterke følelser. Derfor burde alle reflektere mer over de eksistensielle spørsmålene. Dette kurset handler om hvordan vi kan gjøre det beste ut av livet slik det har blitt. 

Viktige temaer i kurset er; håp og glede, påfyll, gi plass til livet og å skape «gylne øyeblikk».
Et sentralt spørsmål er: «Hva er viktig for meg/oss i livet nå?»

Kurset arrangeres i samarbeid med Per Anders Nordengen, som jobber mye med mennesker i krise, sorg og sykdom. Kurset vil bestå av foredrag, dialog i plenum, samtaler i mindre grupper og tid til refleksjon og ettertanke.

«Husk at leve mens du gjør det» (Piet Hein)

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer.

Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakerne:
- "Dette er et kurs som kan hjelpe mange til å bearbeide tankene om døden, til å avklare veien videre, og til å snakke om de vanskelige forhold knyttet til å ha fått en slik diagnose. Ta sjansen og meld deg på!"
- "Deltakelse på kurset har gjort det lettere for oss som par å snakke åpent om vanskelige temaer etter at disse er belyst på kurset." 
- «Vi trodde vi som par hadde snakket mye om tanker rundt døden, men nå har vi virkelig fått «luftet» oss»!


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 42a-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen