Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 2-23
  • Energibalanse - med fysisk aktivitet og ernæring

  • 13.01.2023 - 20.01.2023 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Kurset egner seg godt for de som ønsker økt kunnskap og inspirasjon om fysisk aktivitet og ernæring etter kreftsykdom, og som gjerne vil gjøre noe grep angående egen livsstil. Kursene er for alle som har, eller har hatt kreft, og som har deltatt på trinn1 kurs tidligere. Kurset kan søkes alene eller sammen med en nær pårørende

Kursets innhold

Et balansert kosthold og regelmessig tilpasset fysisk aktivitet ser ut til å ha en positiv effekt på livskvalitet både under og etter kreftbehandling. Målet med kurset er at deltakerne oppnår økt kunnskap, trygghet og motivasjon til å kunne velge regelmessig fysisk aktivitet og et mer balansert kosthold for å oppnå best mulig helse i fremtiden. 

Kursprogrammet vil veksle mellom foredrag, fysisk aktivitet, praktiske økter på matverksted og gruppesamtaler. Eksempler på aktiviteter kan være bevegelsesglede, kondisjonstrening, styrketrening, stavgang, bassengtrening. gåturer, trugeturer, og kanoturer. Alle aktivitetene vil være tilpasset ditt nivå og foregå i mindre grupper. På matverkstedet settes kostrådene ut i praksis. Sammen lager vi enkle, næringsrike og smakfulle retter. I gruppesamtalene tar vi opp temaer som motivasjon, det å sette seg hensiktsmessige mål og hva er det som gir og tar energi hos den enkelte.

På et to ukers kurs får du bedre tid til å fordype deg i temaene vi berører i kurset. Du vil få muligheten til å prøve ut aktivitetene flere ganger, både på egenhånd og sammen med fagpersonell. Tempoet i dagene vil være litt roligere enn på et én ukes kurs. Helgen imellom ukene vil være egenstyrt, og da kan du selvfølgelig benytte deg av alle fasiliteter på huset og nærområdet. På et én ukes kurs får du tilnærmet samme faglige innhold, men innen en kortere tidsperiode.

  Gode fritidsmuligheter

Montebellosenteret har treningsarealer både ute og inne, varmtvannsbasseng og badstuer. Det er et mangfold av turstier og løypenett både i skog og fjell i umiddelbar nærhet. Senteret har dessuten egen brygge med badeplass, båt og kanoer. 

 Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Kurset har vært

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen