Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 40-23
  • Barn med kreftsykdom

  • 06.10.2023 - 13.10.2023 (7 dager)
  • Familiekurs

Hvem er kurset for?

Kurset er for barnefamiler med barn i alderen 0-18 år hvor barn har kreft. Dette kurset er også for familier med barn under skolealder. Familier med søsken vil bli prioriert ved første inntaket. 

I våre familiekurs med kreftsyke barn har oppmerksomheten på hvordan søsken har det, blitt et stadig viktigere fokus. At søsken møter andere søsken i samme situasjon, er noe av det de setter aller mest pris på.

Kursets innhold

I alle våre familiekurs er hovedfokus barnas reaksjoner og behov. Målet er å styrke familiens selvfølelse, samspill og mestringsstrategier. Oppholdet er strukturert slik at barna møte hverandre i en veksling mellom lek og alvor. I alderstilpassede samtalegrupper, ledet av psykolog, hjelpes barna til å dele med hverandre hvordan de har det, hva som er vanskelig og hva de kan gjøre for å få det bedre. Barna deltar i aktiviteter sammen med miljøarbeidere når foreldre er på foredrag eller gruppesamtaler.

Kursene arrangeres i samarbeid med Klinikk for Krisepsykologi www.krisepsyk.no ved klinisk psykolog Marianne Straume. Kurset er tilrettelagt med en veksling mellom faglig program, aktivitet og fritid.

Oppholdet gir muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det er turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer.

Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

I skoleåret vil det bli lagt til rette for lekseoppfølging.

 


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 40-23

Ingen egenandeler for barn og foreldre hvis kreftsyke barn er under 15 år. Egenandelen for kreftsyke barn 15 år og eldre kr. 173,- pr uke, foreldre og søsken over 15 år er kr. 826,- pr uke pr pers.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen