Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 16b-23
  • Lær å leve med lymfødem

  • 21.04.2023 - 28.04.2023 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Kurset er for alle som har kreftrelatert lymfødem og som har behov for å lære mer om hvordan du kan leve best mulig med dette. Kurset er også lagt til rette for deltakelse av en nærstående eller pårørende.

Kursets innhold

Lymfødem er en senskade, som kan oppstå etter kreftbehandling. På dette kurset har vi fokus på at du lærer hva du selv kan gjøre når du har fått lymfødem. Gjennom foredrag og gruppeaktiviteter vil du blant annet lære om lymfesystemet, fysisk aktivitet, hjelpemidler og egenbehandling. I tillegg vil du få individuell behandling av fysioterapeuter med spesialkompetanse i fysikalsk lymfødembehandling.

Sosialt samvær og erfaringsutveksling med andre som er i samme situasjon er også en viktig del av dette kurset. Pårørende inviteres til å delta i programmet, for å få innsikt i hva lymfødem er og hvilke utfordringer det kan gi i hverdagen. Samtidig vil de pårørende ha et eget program med gruppesamtaler hvor de kan dele erfaringer, snakke med andre pårørende og få tips og råd av fagpersonell.

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer. Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 16b-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen