Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 38b-23
  • Lymfødem i hverdagen

  • 22.09.2023 - 29.09.2023 (7 dager)
  • Temaoppfølging

Hvem er kurset for?

Kurset er for alle som har et kreftrelatert lymfødem og som har deltatt på trinn 2 kurset “Lær å leve med lymfødem”.
Til dette kurset kan det ikke søkes med pårørende. 

Kursets innhold

Kurset strekker seg over to uker, og bygger videre på kurset «lær å leve med lymfødem» på trinn 2. Hovedfokuset på dette kurset er hvordan du fungerer best mulig med ditt lymfødem i hverdagen. I løpet av oppholdet får du intensiv lymfødembehandling på hverdager av en fysioterapeut med spesialkompetanse i komplett fysikalsk lymfødembehandling.
Fysisk aktivitet og ernæring er også viktige temaer som blir utdypet på dette kurset. Det vil være foredrag om fysisk aktivitet med lymfødem, hjelpemidler, samt praktisk matlaging på kjøkkenet.
Du vil få individuell oppfølging/veiledning rettet mot fysisk aktivitet og selvbehandling. I tillegg til selvbandasjering og råd om hjelpemidler individuell og i grupper.

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer. Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 38b-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen