Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 42b-23
  • Min aktive hverdag

  • 20.10.2023 - 27.10.2023 (7 dager)
  • Temaoppfølging

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg som har vært på Trinn 2 kurset «Energibalanse – fysisk aktivitet og ernæring», og som har forsøkt å få til en sunnere og mer aktiv hverdag, men som av ulike grunner føler du fortsatt har en vei å gå og/eller vil jobbe ytterligere med dette.

Kurset passer for deg som føler du trenger en «ny start» og litt mer hjelp og støtte for å komme i gang (igjen) med gode aktivitetsvaner og en sunnere livsstil etter kreftsykdom. Du ønsker nå å oppnå en varig livsstilsendring og søker derfor etter tips, råd, kunnskap, erfaringsdeling og motivasjon til å finne gode metoder og teknikker for å klare å gjennomføre en sunnere livsstil i din hverdag. I denne sammenheng ønsker du å finne (tilbake til) aktiviteter og sunne vaner som passer for deg og som kan gi deg mestring og gode opplevelser. Du er motivert for en endring fordi du vet at dette kan gi positive effekter på din på fysiske og psykiske helse etter kreftsykdom, og dermed en bedre livskvalitet. 

Du trenger ikke å være i «god fysisk form» for å delta, men din generelle helse- og funksjonstilstand bør være på et nivå slik at du skal kunne være noe i aktivitet daglig, både ute og inne. Du kan søke alene eller sammen med en nær pårørende.

Kursets innhold

Kurset vil fokusere på hvordan du kan få til regelmessig fysisk aktivitet og et sunnere kosthold i din hverdag. Kurset inneholder forelesninger, eget arbeid i forbindelse med forelesninger, organiserte og valgfrie aktiviteter, matverksted, individuelle samtaler med fysioterapeut og idrettspedagog, samt noe gruppesamtaler. Målet med kurset er at du skal klare å gjøre noen endringer slik at en aktiv og sunn livsstil blir en del av din hverdag. Kursprosessen legger vekt på et tydelig personlig og individuelt ansvar for å benytte seg av de verktøy som er fokus i løpet av uken, som igjen kan bidra til disse endringene. Det legges for eksempel opp til aktivitet hver dag, og hver enkelt skal loggføre både trening og kosthold i en dagbok. Hver enkelt vil gjennom uka jobbe frem sin egen individuelle plan for en sunnere og mer aktiv hverdag.    
«Røykestopp» og «rus- og alkoholavvenning» vil ikke være tema på dette kurset.

Gode fritidsmuligheter

Montebellosenteret har treningsarealer både ute og inne, varmtvannsbasseng og badstuer. Det er et mangfold av turstier og løypenett både i skog og på fjell i umiddelbar nærhet. Senteret har dessuten egen brygge med badeplass, båt og kanoer.
Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 42b-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen