Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 21b-23
  • Minnene ser deg

  • 26.05.2023 - 02.06.2023 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Kursets målgruppe 

Minnene ser deg passer for deg som vil tenke gjennom og reflektere over ting du har opplevd og skrive det ned. Dette er et trinn 2 kurs og det er ønskelig at du har deltatt på trinn 1 kurs først.

Kursets innhold

Har du korte dikt, små fortellinger, episoder du har opplevd og vil ta vare på, eller helhetlige tekster om ditt eget eller familiemedlemmers liv? Kanskje er det et sted som betyr noe for deg som du kunne tenke deg å skrive om? Eller du ønsker å formidle noe om hvordan barndommen din var uten internett og mobiltelefon? En historie du har hørt, en hendelse som har betydd noe for deg eller dine refleksjoner over levd liv.
Dette kurset vil hjelpe deg med å få disse minnene og tankene ned på papiret.

Hver dag vil bli innledet av dagens dikt og et stykke musikk. Deretter får du høre et foredrag om en forfatter med sterke erindringsspor i forfatterskapet. I løpet av dagen blir det tid til egen skriving, og veiledning i gruppe eller alene. Det er ingen krav til skriveferdigheter eller til at du har en klar plan for hva du ønsker å skrive om. Hver enkelt vil få noe individuell oppfølging, basert på hva du ønsker med kurset, enten det dreier seg om å bli inspirert til refleksjon, å komme i gang med et lite eller mer omfattende skriftlig arbeide, eller å komme videre med allerede påbegynte tekster. Kurset avsluttes med at de som ønsker leser opp noe de har skrevet. I løpet av kurset vil det også være tid til hvile og refleksjon.

Kurset arrangeres i samarbeid med Nansenskolen.

Sosialt fellesskap

Det sosiale fellesskapet vurderes som verdifullt og er en viktig del. Dere vil møte og kan utveksle erfaringer med andre kursdeltakere i både formelle og uformelle sammenhenger. For eksempel vil kveldsprogrammet veksle mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 21b-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen