Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 44b-23
  • Skaperglede

  • 03.11.2023 - 10.11.2023 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Dette er et kurs hvor kreftdiagnose ikke er i fokus. Du skal heller rette fokus mot dine kreative sider, og erfare at kreative prosesser kan være gode mestringsverktøy. Skaperglede er et trinn 2 kurs, der du som har tidligere deltatt på grunnleggende trinn 1 kurs (Kreft – hva nå?) kan søke. Ved stor søknadsmengde vil vi prioritere kreftpasienter foran pårørende ved inntak til dette kurset. 

skaperglede slider

Kursets innhold

«Skaperglede - kreative verksteder» er et inspirasjonskurs tilrettelagt som et praktisk verksted, hvor du tar del i en kunstnerisk prosess. Målet med kurset er at du skal samle krefter og får ny energi gjennom skapende aktiviteter. Du vil oppleve ekte atelierstemning. Kurset arrangeres i samarbeid med kunstnere Eimund Sand og Øivind Sand. Det kreves ingen spesielle ferdigheter eller kunnskaper for å kunne delta!
I løpet av uka vil du lære forskjellige maleteknikker, tegning og farging, med Eimund Sand som dyktig veileder. Vi arbeider frem mot en liten forestilling der alt det vi har skapt settes sammen og der vi selv stiger inn i maleriet. Vi vil bruke skyggeteater, farget lys, musikk og store malerier som avslutning på en uke fult av glede, lek og kreativitet.

Velkommen til en uke med glede, lek og kreativitet!

 

Sosialt fellesskap

Det sosiale fellesskapet vurderes som verdifullt og er en viktig del. Dere vil møte og kan utveksle erfaringer med andre kursdeltakere i både formelle og uformelle sammenhenger. For eksempel vil kveldsprogrammet veksle mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det er turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer. 


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 44b-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen