Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 26a-23
  • Ung kreft - Sommeraktivitetsuka

  • 30.06.2023 - 07.07.2023 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for? 

Kurset er for alle i alderen 15-35 år, som har eller har hatt en kreftdiagnose. Det er mulig å ha med et familiemedlem, en venn eller kjæreste om du ønsker det. Sommeraktivitetsuka arrangeres i samarbeid med den frivillige organisasjonen Ung Kreft. Det er ikke nødvendig å være medlem i Ung Kreft for å delta i kurset.

Kursets innhold

I samarbeid med Ung Kreft legges det opp til et rikholdig og variert aktivitets- og opplevelsesprogram for ungdom og unge voksne. Hensikten er å oppleve mestring, ha det gøy sammen og å få inspirasjon til økt fysisk aktivitet og friluftsliv ut ifra egne forutsetninger. Det sosiale fellesskapet, med mye latter og moro, er en viktig del av dette kurset.

I løpet av uka vil du kunne høre inspirerende foredrag og delta på mange spennende aktiviteter. Eksempler på aktiviteter kan være: kanopadling, ballspill, rafting, fjellturer, klatring, skyting, terrengsykling og yoga. I tillegg tilbyr kurset organisert gruppebasert aktivitet med styrke- og kondisjonstrening i gymsal og svømmebasseng. Gjennom frivillige hjelpere i Ung Kreft legges det også opp til felles sosiale aktiviteter på kveldstid. Dette blir en ungdommelig, sosial, opplevelsesrik, allsidig og innholdsrik uke du ikke kommer til å glemme.

Gjennom deltakelse i kjente og ukjente aktiviteter vil du få muligheten til å oppleve aktivitetsglede og grensesprengning. Følelsen av å mestre noe nytt kan være særlig viktig for selvbilde og selvfølelse. Kanskje finner du noe du kan tenke deg å fortsette med hjemme, slik at du kan tilføre hverdagen nye aktiviteter som oppleves meningsfulle for deg.

Den pårørende deltar i kurset på lik linje som deltakeren. Sommeraktivitetsuka byr på muligheten for mange spennende aktiviteter og gode opplevelser sammen. Noe som kan være med på å styrke relasjonen og å gi gode felles minner. Samtidig kan det oppleves som godt og viktig å utveksle erfaringer med andre pårørende som er på kurset.

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir også gode muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det er turstier med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 26a-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen