Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 45b-23
  • Tankens kraft

  • 10.11.2023 - 17.11.2023 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for

Å få en kreftdiagnose fremmer mange tanker, følelser og bekymringer. I noen tilfeller blir disse tankene, følelsene og bekymringene påtrengende i hverdagen og oppleves belastende. Dette kurset er for deg som kjenner deg igjen i denne beskrivelsen og som ønsker endring. Kurset er et trinn 2 kurs for deg som har tidligere deltatt på et trinn 1 kurs (Kreft – hva nå?). Du kan søke alene eller med en nær pårørende.

Kursinnhold

Målet for kurset er å lære grunnleggende kognitive verktøy for å kunne gjøre deg bedre utrustet til å mestre negative tanker og få en bedre hverdag. Kurset retter seg mot en kognitiv tilnærming til problemløsning og innsikt, og sammenhengen mellom tanker, følelser, kropp og handling blir belyst. Dette er et kurs som krever åpenhet, aktiv deltakelse og egeninnsats. Gjennom foredrag, oppgaver, gruppeprosesser og erfaringsdeling vil du kunne lære kognitive teknikker for å endre eller modifisere innholdet i dine negative tanker. Ved videre å anvende teknikkene når du kommer hjem skal du kunne håndtere disse tanker og følelser på en mer hensiktsmessig måte i hverdagen fremover.

Sosialt fellesskap

Det sosiale fellesskapet vurderes som verdifullt og er en viktig del. Dere vil møte og kan utveksle erfaringer med andre kursdeltakere i både formelle og uformelle sammenhenger. For eksempel vil kveldsprogrammet veksle mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 45b-23

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen