Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 10b-21
  • Vinteraktivitetsuka

  • 12.03.2021 - 19.03.2021 (7 dager)
  • Temafordypning (Trinn 3)

Trygt opphold

Montebellosenteret følger til enver tid gjeldende smittevernråd og retningslinjer fra myndighetene ift covid-19, slik at du skal få et godt og trygt opphold. Din sikkerhet er aller viktigst for oss. Derfor vil både inntakskriterier og kursgjennomføring være litt annerledes enn vanlig. Vi gjennomfører kursene med færre deltakere enn vanlig.
Våre inntakskriterier ift covid-19
Våre viktigste smitteverntiltak

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg som har deltatt på energibalanse i hverdagen (trinn 2) og ønsker å lære mer om, og prøve ut aktiviteter, ute på vinterstid. Du må ha fysisk helse til å kunne være ute i vinterklima på fjellet, ofte flere timer om dagen. Utover dette trenger du ingen forkunnskaper eller ferdigheter for å delta. Du kan søke alene eller sammen med en nær pårørende. Begge deltar på kurset.

Samarbeid med Ung Kreft

I år samarbeider vi med Ung Kreft til dette kurset, og reserverer 15 plasser til de som er i alder 15-35 år. Det er mulig å ha med et familiemedlem, en venn eller kjæreste om du ønsker det. Det er ikke nødvendig å være medlem i Ung Kreft for å søke. Det er heller ikke et krav at du har deltatt på et kurs i trinn 1 og 2 før. 

Kursets innhold

Målet med kurset er å bidra til gode naturopplevelser, økt livskvalitet og mestring. Aktivitetene i kurset skal inspirere og motivere til økt fysisk aktivitet på vinterstid, og på den måten oppnå positiv effekt på fysisk og psykisk helse. Kurset fokuserer også på trygghet og kunnskap om å være ute i vinterfjellet.

Montebellosenteret ligger midt i et vinterparadis med stabile vinter- og snøforhold. Her er det unike muligheter for forskjellige utendørsaktiviteter. «Rett utenfor døra» er det mulig å drive med alt fra langrenn, trugeturer, alpint, snowboard, hundekjøring, skøyter, skiskyting, aking og lek m.m.

Kursprogrammet vil være variert og innholdsrikt med fokus på friluftsliv, vintersportsaktiviteter, matlaging, sosialt felleskap og mye moro.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 10b-21

Det er en egenandel på 173,- pr. døgn for pasienten og 116,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen