Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 42b-21
  • Yoga og avspenning

  • 22.10.2021 - 29.10.2021 (7 dager)
  • Temafordypning (Trinn 3)

Trygt opphold

Montebellosenteret følger til enver tid gjeldende smittevernråd og retningslinjer fra myndighetene ift covid-19, slik at du skal få et godt og trygt opphold. Din sikkerhet er aller viktigst for oss. Derfor vil både inntakskriterier og kursgjennomføring være litt annerledes enn vanlig. Vi gjennomfører kursene med færre deltakere enn vanlig.
Våre inntakskriterier ift covid-19
Våre viktigste smitteverntiltak

Hvem er kurset for?

Kurset er et fordypningskurs etter deltakelse på trinn 2 kurs "Energibalanse i hverdagen". Ved stor søknadsmengde vil vi prioritere kreftpasienter foran pårørende ved inntak til dette kurset. 

Om temakurs trinn 3 kategori «Stressmestring - gjennom kropp, pust og bevissthet»
Etter deltakelse på «Energibalanse i hverdagen» kan det søkes på kurs i trinn 3. Felles for disse kursene er at du får en innføring i ulike metoder som kan hjelpe deg å redusere stress, spenninger, tankespinn og smerter og kan gi mer indre ro og tilstedeværelse. Hensikten med kursene er å gi deg verktøy for stressmestring i hverdagen.

Innhold kurs Yoga og avspenning

Yoga er en Indisk metode som anvendes for å oppnå best mulig balanse mellom kropp og sinn. På dette kurset vil du få en smakebit på yoga. Kurset har til hensikt å lære deg å praktisere enkle yogateknikker og avspenningsøvelser. Vi vil jobbe med yogaposisjoner, pust og bevegelse. Gjennom yoga og avspenningsøvelser opplever mange at de får økt energi, får løst opp i spent muskulatur, og bedre mestring av hverdagens krav. Øvelsene kan bidra til mer indre ro og tilstedeværelse. Gjennom uken vil det også bli satt av god tid til å være ute i naturen, refleksjon og inspirasjon. Dette kurset passer for deg som ikke har gjort yoga før og som ønsker å bli bedre kjent med yoga. Kurset arrangeres i samarbeid med pedagog og yogainstruktør Johanne Melkevoll. 
Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 42b-21

Det er en egenandel på 173,- pr. døgn for pasienten og 116,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen