Hopp til innhold

helsepersonell slider2021 ny

Skip to Navigation Skip navigation

Når kreftbehandling påvirker selvbilde og seksualitet

Kurset «Selvbilde, kropp og seksualitet» handler om akkurat disse temaene, som ofte både før, under og etter kreftbehandling gis for lite informasjon om. En kreftdiagnose og behandling kan påvirke selvbilde og seksualitet ofte i stor grad. Randi Gjessing, sexolog og kreftsykepleier og urolog Espen Kvan holder forelesninger på dette kurset. Og det er akkurat som Randi sier i filmsnuttet, et kurs med lave skuldrene, og ingen press til å snakke om noe man ikke ønsker å dele.

Les mer om kursets innhold og hvordan du søker

 

Førjulsdager: Nyt hyggelig førjulsstemning

Gladnyhet! I år skal vi arrangere kurset "Førjulsdager" over 12 dager. Vi skal senke skuldrene, stresse ned og nyte gode forjulsdager gjennom foredrag, aktiviteter og sosialt samvær. Programmet byr på mange innslag med førjulspreg. Juleverksted, julemarked, utflukter óg i samarbeid med fam. Sand skaper vi juleglede på et kreativt verksted hvor alle kan delta. Fam. Sand har erfaringer fra tidligere Førjulsdager, og vi kan love deg at alle blir tatt med i en magisk juleverden!

Har du behov for inspirasjon og juleglede, er dette et kurs for deg. Alle kan søke, alene eller sammen med pårørende eller en nær venn/venninne. 

Les mer om kurset og hvordan du søker. 

Åpningstider og kursinntak i sommer

Montebellosenteret avvikler sommerferie i perioden 8. juli - 5. august 2022.
Sentralbordet er åpnet for tlf på ukedager i uke 28, 29, 30 og 31 mellom kl. 10.00 – 14.00
E-post sendt til blir besvart.

Inntak på kurs:

Gylne øyeblikk - valg for egen helse

Et nytt inspirasjonskurs der fotografering blir brukt som et verktøy for å bidra til økt livsmestring. Vi retter fokus mot dine kreative sider, og erfarer at kreative prosesser kan være gode mestringsverktøy for å gjøre gode valg videre i livet. Kurset kan søke alene, eller sammen med en pårørende. 

Les mer om dette spennende temakurs og hvordan du søker her. 

Adult man taking a picture with smart phone. Outdoor shot in nature. Shallow depth of field.

Kreftsakens vinteruke

Kreftsakens vinteruke, er et fantastisk kurs som er tilknyttet Kreftsakens vinterleker. Alle som er 15 år og eldre kan søke, sammen med en venn, familiemedlem eller kjærest. I hele 4 dager før Kreftsakens vinterleker skal du prøve ut hundespannkjøring, skiskyting, skileik, kjelkekjøring mm. Innholdsrike dager med fokus på aktivitetsglede, mestring og sosialt fellesskap! I helgen deltar du sammen med 300 andre Kreftsakens vinterleker. Arrangementet er fullbooket, men det er satt av plasser til alle kursdeltakere!

Her kan du lese mer om kurset Kreftsakens vinteruke, og hvordan du søker

Kreftsakens vinterleker

Velkommen til vinterens vakreste eventyr!
11.-13. mars 2022 arrangerer Kreftforeningen og Montebellosenteret Kreftsakens vinterleker for aller første gang.  Vi inviterer alle som har eller har hatt kreft. Du kan komme alene eller ta med noen du vil tilbringe helgen med, som partner, barn, barnebarn, venn eller andre, til en “påfyllhelg” med morsomme vinteraktiviteter i skiløypa eller bakken, felleskap og gode opplevelser! Det er gratis å delta.  

Nå kan det søkes på kurs i 2022

Kursoversikten til 2022 finner du her på våre nettsider med tilkobling til digitalt søknadsskjema.

Om kurset "Det er nå du lever"

Kurset "Det er nå du lever" arrangeres 25. mars - 1. april i samarbeid med Per Anders Nordengen.

Kursoppstart tilpasset koronapandemien

Fredag 22. januar starter vi med årets første kurs. For å kunne gi deltakere best mulig trygghet i forhold til smitte, er vi nødt til å kjerpe inntakskriterier enda mer.  Det er et midlertidig krav at du må kjøre selv til senteret eller bli kjørt av en nærstående. Vi oppfordrer sterk til å ta en 5 dagers selvkarantene før ankomst. 

Montebellosenteret tar i bruk hurtigtesting Covid-19 av alle kursdeltakere ved ankomst. Smittespredning i samfunnet av den engelske varianten av kononaviruset er uoversiktlig, og vår medisinsk ansvarlig har besluttet å teste alle ved ankomst. Dette for å forhindre videre spredning av smitte i samfunnet. Hurtigtesting gjøres for din og vår sikkerhet. Her leser du mer om hvordan dette foregår ved ankomst og hvordan vi forholder oss til testen du evt. tar/har tatt i hjemkommunen. 

I første omgang arrangerer vi kun ett kurs pr uke, fram til 12. mars. Alle som har søkt på kurs som vi må utsette har fått beskjed. Kursdeltakerens trygghet er viktigst for oss. For å sikre god avstand gjennom hele kursuke blir det maks 25 deltakere. Videre håndterer vi de tilpassede inntaksregler og strenge smitteverntiltak. Det blir en viktig oppgave for oss alle å holde smitten ute av huset. 

Vi utsetter de første to kurs i 2021

Antall smittetilfeller i samfunnet er stigende og regjeringen har kommet med nye smitteverntiltak som gjelder fra 4. til 18. januar i første omgang. Vår adm. direktør og medisinsk ansvarlig Jan Vincents Johannessen bestemte derfor 6. januar at Montebellosenteret dessverre ikke åpner for kurs på fredag den 8.1.21. Mange av våre kursdeltakere har økt risiko for alvorlig sykdomsforløp ved smitte med Covid-19. Det er veldig beklagelig at vi ikke kan gjennomføre kursene, da vi vet at mange kreftpasienter og pårørende har stort behov for kurs pga mange bekymringer, angst, isolasjon, eksistensielle spørsmål mm. Utsettelse gjelder i første omgang kun årets første to kurs. Vi følger nøye med utviklingen ang. Covid-19. Gjennomføring av kursene er sterk ønskelig, men kun når smittesituasjonen tilsier at det er forsvarlig. 

 

Tilbake til toppen