Hopp til innhold

helsepersonell slider

Skip to Navigation Skip navigation
På Kreftforeningen sin nettsiden finner du mye informasjon og råd for deg som har kreft, har hatt kreft eller er pårørende. Du kan også ta kontakt med Kreftforeningen på tlf. 21494921 (gratis) for spørsmål om korona og kreft. Eller ta kontakt med kreftkoordinator i din kommune.

Montebellosenteret midlertidig stenges grunnet koronavirusutbruddet 13. mars kl. 12.00. Fra mandag 16. mars kan du ta kontakt med oss på følgende måter: Sentralbordet er åpnet for tlf på ukedager mellom kl. 10.00 – 14.00
E-poster sendt til  blir besvart. 
I første omgang holder vi stengt ut april måned. Alle kurs som er planlagt etter stengeperiode kan søkes på, enten elektronisk eller på papir. Dersom stengeperiode utvides vil alle søkere få ny informasjon. 

Montebellosenteret har i samråd med Radiumhospitalet, og etter rådene fra Folkehelseinstituttet, besluttet at senteret må midlertidig stenges pga det pågående koronavirusutbruddet.
Stengningen gjelder fra førstkommende fredag  13. mars og, i første omgang, ut april måned. Beslutningen er tatt for å hindre videre spredning av viruset og hindre at kreftpasienter, som er i risikogruppen for alvorlig forløp av viruset, ikke skal bli smittet.

Alle som har fått bekreftet kurstilbud, vil bli kontaktet av oss fortløpende. Dette gjelder kurs:
11a/b: Alle krefttyper og hud-og føflekkreft,
12a/b/c: Energibalanse i hverdagen, Lymfødem i hverdagen og Forskningsprojekt lymfødembehandling,
14: Påskedager 
Vi vil så langt det lar seg gjøre flytte kurstilbudet til et senere tidspunkt.

Alle som har søkt på kurs:
16a/b Blod- og beinmargskreft og lymfekreft
kurs 17a/b Lungekreft og Det er nå du lever
vil få brev om overflyttet søknad.

Fra mandag 16. mars kan du ta kontakt med oss på følgende måter: Sentralbordet er åpnet for tlf på ukedager mellom kl. 10.00 – 14.00
E-poster sendt til  blir besvart. 
I første omgang holder vi stengt ut april måned. Alle kurs som er planlagt etter stengeperiode kan søkes på, enten elektronisk eller på papir. Dersom stengeperiode utvides vil alle søkere få ny informasjon. 

pdfLes her pressemelding som er sendt ut 11. mars 2020. 

Visste du at vi har både en ambassadør på Vardesenteret Haukeland i Bergen og Radiumhospitalet/Ullevål i Oslo? Våre ambassadører har deltatt på flere kurs og kjenner senteret godt fra innsiden. Lurer du på noe ang. kursopphold, har behov for søknadsveiledning og eller ønsker å slå av en prat med vår ambassadør, stikk innom Vardesenteret på en av disse dagene:

Du møter Gunnar Gjertsen på Vardesenteret Haukeland på følgende dager mellom kl. 10 - 12.00:
4. mars
15. april
27. mai
23. juni 

Vibeke Borchgrevink møter du på Vardesenteret Radiumhospitalet på følgende dager mellom kl. 10 - 12.30:
26. februar
18. mars (OBS på Ullevål Kreftsenteret)
22. april
27. mai

Vi arrangerer et eget "Kreft - hva nå?" kurs for de med hud- og føflekkreft, 13. - 20. mars. Kreftrammede og pårørende møter andre som er i tilnærmet lik situasjon som seg selv og får mulighet til å dele erfaringer.

Vi opplever generelt sterk økning i antall søkere til kurs. Til kurset «Kreft – hva nå?» - brystkreft har vi en såpass stor søknadsmengde at det har resultert i lang venteliste. Vi ønsker å avvikle så mye som mulig av ventelista i 2019.

Har du et kreftrelatert lymfødem, og har deltatt på kurset "Lær å leve med lymfødem" tidligere, inviterer vi til deltakelse i et forskningsprosjekt ang. lymfødembehandling og fysisk aktivitet. Deltagelse innebærer at du skal gjennomføre både kurset «Lymfødem i hverdagen» og kurset «Energibalanse i hverdagen». Disse kursene vil gå samtidig i to omganger fra 06.12.-17.12.19 og 20.03.-03.04.20.

Å være ung voksen og få en kreftdiagnose kan snu livet opp ned. Utfordringer kan være mange, for eks med å fullføre studien, starte en arbeidskarriere og/eller familieliv. Vi arrangerer et «Kreft - hva nå?» kurs, spesielt for yngre voksne (opp til 40 år), alene eller med en nær pårørende.

Onsdag 8. mai kan du møte vår nye ambassadør Vibeke på Vardesenteret Radiumhospitalet. Har du behov for informasjon, søknadsveiledning eller lurer du på noe angående kursopphold, ta en tur. Vibeke Borchgrevink har deltatt på flere kurs ved oss og kjenner Montebellosenteret godt fra innsiden.

Har du stor interesse for hage og alt det grønne? Har du vært på kursopphold hos oss før, og kan du tenkte deg å bistå vår gartner Kristin med ulike oppgaver i hagen? Da har vi et fint tilbud til deg! Du kan være en av de, som vi tilbyr å være hageassistent for en uke.  Vi har planlagt tre prosjektuker, slik at du kan velge en eller flere uker.  

Hageassistent teaser2 

pdfLast ned informasjonsflyeren for å lese alt om dette ekstraordinære tilbud

Tilbake til toppen