Hopp til innhold

helsepersonell slider2021 ny

Skip to Navigation Skip navigation

Kreftsakens vinterleker

Velkommen til vinterens vakreste eventyr!
11.-13. mars 2022 arrangerer Kreftforeningen og Montebellosenteret Kreftsakens vinterleker for aller første gang.  Vi inviterer alle som har eller har hatt kreft. Du kan komme alene eller ta med noen du vil tilbringe helgen med, som partner, barn, barnebarn, venn eller andre, til en “påfyllhelg” med morsomme vinteraktiviteter i skiløypa eller bakken, felleskap og gode opplevelser! Det er gratis å delta.  

Nå kan det søkes på kurs i 2022

Kursoversikten til 2022 finner du her på våre nettsider med tilkobling til digitalt søknadsskjema.

Om kurset "Det er nå du lever"

Kurset "Det er nå du lever" arrangeres 25. mars - 1. april i samarbeid med Per Anders Nordengen.

Kursoppstart tilpasset koronapandemien

Fredag 22. januar starter vi med årets første kurs. For å kunne gi deltakere best mulig trygghet i forhold til smitte, er vi nødt til å kjerpe inntakskriterier enda mer.  Det er et midlertidig krav at du må kjøre selv til senteret eller bli kjørt av en nærstående. Vi oppfordrer sterk til å ta en 5 dagers selvkarantene før ankomst. 

Montebellosenteret tar i bruk hurtigtesting Covid-19 av alle kursdeltakere ved ankomst. Smittespredning i samfunnet av den engelske varianten av kononaviruset er uoversiktlig, og vår medisinsk ansvarlig har besluttet å teste alle ved ankomst. Dette for å forhindre videre spredning av smitte i samfunnet. Hurtigtesting gjøres for din og vår sikkerhet. Her leser du mer om hvordan dette foregår ved ankomst og hvordan vi forholder oss til testen du evt. tar/har tatt i hjemkommunen. 

I første omgang arrangerer vi kun ett kurs pr uke, fram til 12. mars. Alle som har søkt på kurs som vi må utsette har fått beskjed. Kursdeltakerens trygghet er viktigst for oss. For å sikre god avstand gjennom hele kursuke blir det maks 25 deltakere. Videre håndterer vi de tilpassede inntaksregler og strenge smitteverntiltak. Det blir en viktig oppgave for oss alle å holde smitten ute av huset. 

Vi utsetter de første to kurs i 2021

Antall smittetilfeller i samfunnet er stigende og regjeringen har kommet med nye smitteverntiltak som gjelder fra 4. til 18. januar i første omgang. Vår adm. direktør og medisinsk ansvarlig Jan Vincents Johannessen bestemte derfor 6. januar at Montebellosenteret dessverre ikke åpner for kurs på fredag den 8.1.21. Mange av våre kursdeltakere har økt risiko for alvorlig sykdomsforløp ved smitte med Covid-19. Det er veldig beklagelig at vi ikke kan gjennomføre kursene, da vi vet at mange kreftpasienter og pårørende har stort behov for kurs pga mange bekymringer, angst, isolasjon, eksistensielle spørsmål mm. Utsettelse gjelder i første omgang kun årets første to kurs. Vi følger nøye med utviklingen ang. Covid-19. Gjennomføring av kursene er sterk ønskelig, men kun når smittesituasjonen tilsier at det er forsvarlig. 

 

Godt nyttår!

Vi ønsker alle et godt nyttår! På 8. januar starter vi med første kurset i år og vi gleder oss. Grunnet koronapandemien har vi fortsatt smittevern i høysete. Vi har mange og gode smitteverntiltak og er strenge på oppfølging. I dagens situasjon utgjør reise til og fra Montebellosenteret mest risiko. Reise med egen bil eller bli kjørt av en nærstående er derfor den mest tryggeste måte å komme seg til senteret på. Har du kommet til senteret er du i trygge hender, alle blir screenet gjennom adgangskontrollen, og alle aktivitetene gjennomføres med god avstand til hverandre. Huset er stort og det er god plass på alle oppholdsrom. Det er ikke noe problem med å overholde god avstand til hverandre. Forebygging av smitte er et felles ansvar. Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe eller trenger hjelp med søknaden.

Les her om våre inntakskriterier

Les her om våre viktigste smitteverntiltak

Vi utsetter kursene fram til januar

En av kursdeltakerne har testet positivt for Covid-19. Vedkommende fikk symptomer under oppholdet, ble isolert, reiste hjem og ble testet positivt etter ankomst i sin hjemkommune.  Alle anbefalinger fra kommuneoverlegen har blitt følget opp. 

På bakgrunn av høye smittetall nasjonalt, og at regjeringen fraråder nå unødvendige reiser innenlands, blir risikoen ved å arrangere kurs for kreftrammede og pårørende for stor de kommende uker. Dette er grunnen til at vi utsetter kursene fram til januar 2021. Alle kursdeltakere blir kontaktet. Vi tar sikte på at kurset som starter 8. januar skal bli gjennomført som planlagt. 

For ytterligere opplysninger, kan presse ta kontakt:

Maria Munsters, kommunikasjonsrådgiver Montebellosenteret, e-post: , tlf. 41737579

 

Kursdrift med stor fokus på smittevern

Når smitten nå øker i samfunnet, får vi flere spørsmål ang. kursdrift. Alle kursene vil bli gjennomført som planlagt. Det betyr blant annet maks 55 deltakere på huset, fordelt på to kurs. Vi har gode smitteverntiltak og både personalet og kursdeltakere overholder en meters avstand, vasker/spriter hendene ofte, hoster og nyser i albukroken. Kursdeltakerens trygghet er viktig for oss, og vi får gode tilbakemeldinger om at kursdeltakere føler seg trygge på kursoppholdet. Vi har tilpasset inntakskriteriene til Covid-19 situasjonen. Reise med egen bil eller bli kjørt av en nærstående er den mest tryggeste måte å komme seg til senteret på. Ved ankomst har vi adgangskontroll, som betyr at alle må fylle ut en egenerklæring ifht. Covid-19. Har du behov for et kursopphold, anbefaler vi at du gjør deg kjent med inntakskriteriene og «covid-19 skjemaene» . Søknaden sender du til oss, så tar vi det videre derfra. Og lurer du på noe, er det fint om du tar kontakt pr tlf 62 35 11 00 (mandag - fredag kl. 9.00 - 15.00) eller sendt e-post til

 

Sammen om å takle kreftsykdommen

Når kreftsykdom kommer inn i familien, innebærer det ofte at hverdagslivet endrer seg dramatisk. Tid sammen kan fort blir mangelvare. Energien til å gjøre det lille ekstra for hverandre kan bli bort.

Pilegrimsvandring i ytre og indre landskap

Det nærmer seg gjenåpning av Montebellosenteret og vi gleder oss stort til å ta imot kursdeltakere igjen! Gode smitterutiner er på plass og hvis vi viser hensyn til oss selv og andre vil det sørge for at alle som kommer skal føle seg trygge. «Pilegrimsvandring i indre og ytre landskap» blir det andre kurset vi arrangerer.

Tilbake til toppen