Hopp til innhold

om mbs slider

Skip to Navigation Skip navigation

Veien tilbake til et normalt liv - Glenn forteller sin historie

I annledning til Verdens kreftdag 4. februar, har Dagbladet i dag kommet med et avisbilag "Sammen mot kreft", med bl.a. et intervju med Glenn Fletcher. Glenn forteller om den tøffe periode med rehabilitering etter det ble oppdaget en svulst på hjernen, og veien tilbake til et normalt liv. Vil du lese hele intervjuet, finner du det her:

pdfGlenn ble frisk igjen etter å ha hatt svulst på hjernen

Ung pårørende om Sommeraktivitetsuka 2018

Fin artikkel skrevet av Ingrid. Hun deltok på Ung Kreft - Sommeraktivitetsuka 2018 i UNGEkrefter. Ingrid forteller om hva kurset har betydd for henne som ung pårørende, og hennes bror som kreftrammede.

pdfMitt opphold på Sommeraktivitetsuka 2018 - UNGEkrefter nr. 3-2018

Reportasje i GD i anledning hudkreftdagen 23. mai

GD har besøkt oss i anledning Hudkreftdagen, 23. mai 2018. Les i reportasjen en sterk pasienthistorie som har føflekkreft, om kurset "Kreft-hva nå" - hud/føflekkreft og tips og råd fra Kreftforeningen ang. sol og solevaner.

pdfReportasje i GD i anledning hudkreftdagen

Montebellosenteret tildelt Kreftprisen 2017

Montebellosenteret er svært taknemlig, stolt og utmyk for å ha fått tildelt Kreftprisen 2017 av Kirsten Wilbergs Minnefond.

pdfLes her pressemeldingen fra Stiftelsen Kirsten Wilbergs Minnefond, publisert i Byavis Lillehammer

35+ samling fra Norilco

I høst 2017 valgte Norilco å arrangere sin 35+ samling hos Montebellosenteret. En deltakersundersøkelse i etterkant visste at det ble en veldig vellykket samling med 32 fornøyde deltakerne.
pdfLes her artikkelen i NorilcoNytt om arrangementet

Humor som medisin!

Humor brukt på en god måte i en alvorlig situasjon hjelper folk til å se ting på en annen måte og mestre hverdagen bedre. Kari Skanche har i 25 år underholdt på Montebellosenteret. Over 500 ganger har hun stått for kveldunderholdingen på kursene «Kreft-hva nå?». Kari by på seg selv i raust monn. Under fellesnevner «Litt ta hårt» møter Kari tilreisende med historier fra sin egen oppvekst i Mesnalia, om «vanlige folk», byfolk og fjellfolk. Med sin lune og naturlige væremåte treffer hun kursdeltakerne, som ofte er mer enn spent på hva ei uke på Montebellosenterett innebærer.  Maken til gledesspreder og miljøskaper finner vi ikke! GD har skrevet en fin artikkel  om Kari og hennes betydning for Montebellosenteret.  Denne kan du lese her!

Ein kunstveg ut frå kreften

Artikkel i Klassekampen (nov) og GD (des) 2016, hvor kunsteren Borgny Svalastog og senterleder Torill Ensby blir intervjuet ang. bruk av kunstnerisk skaperkraft i kreftrehabilitering.
pdfKlassekampen intervju med Borgny Svalastog og Torill Ensby.pdf

 

Pasientforeningensblad med redaksjonelle artikler om Montebello

- I bladet Hjerne Det skriver en kursdeltaker som sin erfaring til kurset "Kreft-hva nå?" for de som har eller har hatt hjernesvulst.
pdfErfaring Kreft-hva nå? kurs i Hjernedet_nr3_2016.pdf

- En fin reportasje om Ung Kreft Idrettsuka, skrevet av en deltaker i sommer 2016.
pdfUngKreft_idrettsuka_2016.pdf

- Tore Åsbu, leder i CarciNor, har skrevet en artikkel i NETverket, pasientforeningens medlemsblad, om hans inntrykk og opplevelser på kurset Nevroendokrinkreft-hva nå? 
Artikkelen kan du laste ned her:
pdfSommer på Montebello - artikkel i NETverket nr 3 15

- Anne Guri Selnæs var en av besøkende fra Profo, tidlig vår. Hun har skrevet en artikkel om dette besøket i Profo-Nytt som du kan laste ned her:
pdfMontebellosenteret - et godt sted å være, Profonytt nr. 3 2015

Skaperglede med Sand

Sand familien har ledet kurset Skaperglede for 12. år på råd.
På avslutningsforestillingen har Ringsaker Blad intervjuet både Øivind og Eimund Sand. 

 pdfKunstnerfamilien Sand holdt kurs i skaperglede på Montebellosenteret

Lymfeposten nr 1 - 2014

Vi har vært så heldige at Lymfeposten nr 1/2014 har publisert flere redaksjonelle artikler om Montebellosenteret. I det første artikkel forteller Torill Ensby om kursene "Lær å leve med lymfodem", om oppfølgingskurset "Lymfødem og trening" og viktigheten med å ha med seg samlivspartner i det første kurset. Neste artikkel er et intervju hvor Eline Flølo, fagkonsulent ved Montebello, snakker med en kursdeltaker om hennes tanker og erfaringer fra oppholdet til kurset "Lær å leve med lymfødem". Til slutt er det publisert en artikkel hvor en kursdeltaker deler hennes erfaringer med kurset "Kropp, pust og bevissthet"- medisink qigong. Tre interessante artikler som kan anbefales å lese:

Lær å leve med lymfødem - v/ Torill Ensby

Et godt pusterom fra hverdagens krav - v/ Aline Flølo

Qigongkurs på Montebello - v/ Gøril Tandberg Smestad

Jeg var deltaker på et Qigongkurs

Per Morten Halvorsen skulle være med som ledsager da kona hans hadde påmeldt dem til Qigongkurset. Deltakelsen på dette kurset ga smak til å lære mer om Qigong.

Les her om opplevelsen, han skrev om i Norilco 4-2012 PDF

Førjulsdager - erfaring fra en kursdeltaker

I desember 2011 deltok Per Morten Halvorsen sammen med kona sin, på kurset "Førjulsdager".

Her leser du artikkelen Per Morten har skrevet i Norilco - PDF.

Kursdeltaker forteller om Pilegrimsvandring

Kari Strøm deltok på kurset "Pilegrimsvandring i ytre og indre landskap" i november 2012. Her kan du lese artikkelen hun har skrevet om erfaringen hennes.

pdfKnutepuntet_4_2012_Pilegrimsvandring pdf

Tilbake til toppen