Temaoppfølgingskurs

Vi ser at noen har behov for mer individuell veiledning for å lage gode rutiner for livsmestring. Derfor har vi utviklet to temaoppfølgingskurs.

«Min aktive hverdag» er et oppfølgingskurs etter deltakelse på temakurs «Energibalanse – med fysisk aktivitet og ernæring»

«Lymfødem i hverdagen» er et 2 ukers oppfølgingskurs etter deltakelse på temakurs «Lær å leve med lymfødem»

Fysioterapeut som måler omkretsen av armen til en kursdeltaker.

Lymfødem i hverdagen

Oppfølgingskurs etter Lær å leve med lymfødem. Hvordan fungerer du best med ditt lymfødem i hverdagen? Intensiv behandling, fysisk aktivitet og kunnskap om riktig kosthold er hovedtema i dette to-ukers kurset.  

Les mer
to kursdeltakere trener styrke ute under veiledning av fysioterapeut

Min aktive hverdag

Oppfølgingskurs etter Energibalanse med fysisk aktivitet og ernæring. Kurset passer for deg som føler du trenger en «ny start» og litt mer hjelp og støtte for å komme i gang (igjen) med gode aktivitetsvaner og en sunnere livsstil etter kreftsykdom.

Les mer

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Bilde av Montebellosenteret, og en del av hagen

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.