Hopp til innhold

parkurs slider

Skip to Navigation Skip navigation

Dette kurset er for samlivspar som ønsker å lære mer om hvordan de skal leve videre med endringer som følge av kreft. 

Før kunne dere prate om alt mulig. Om utfordringer på jobben, planlegge den etterlengtede ferieturen, eller kanskje bare sitte i sofaen og kommenterte et tv-program!
Nå kan det være vanskelig å komme seg gjennom en hel dag, eller å planlegge neste sommer når alt er usikkert, og dere kan være redde for at en eller annen kommentar skal såre den andre.

Hvordan skal dere kunne ta vare på nærheten, støtte hverandre og fungere i hverdagen, når sykdommen hele tiden henger over dere som en mørk sky? Da kan parkurset «En del av hverandres liv» på Montebellosenteret kanskje hjelpe dere! Alvorlig sykdom påvirker hele familien, også dere som kjærester. Vi vet at god kommunikasjon er viktig i alle parforhold. Med økt kunnskap og bedre innsikt og forståelse for hverandres situasjon, vil dere ha et godt felles utgangspunkt for hvordan leve videre med endringer som følge av kreft.

Kursets innhold

På parkurset er det fokus på nettopp kommunikasjon. Kursopplegget veksler mellom foredrag, kommunikasjonsøvelser, og tid til refleksjon og ettertanke. Det å dele tanker og erfaringer med andre par i samme situasjon, vil være lærerikt for alle parter.

Masteroppgave "Hvordan påvirkes forholdet når den ene i paret får kreft" Kjersti Tytingvåg Rogne, 2012

Kurset arrangeres to ganger i året:

Kurs 5a-18
Kurs 37b-18 Til dette kurs kan par i alle alder søke. Vi har egne grupper for yngre voksne par og tilbyr barnepass for barn t.o.m. 3. klasse.

 

Tilbake til forrige side
Tilbake til toppen