Elgkjøttpudding

Du trenger:

Ca 10 porsjoner

800 g elgkjøttdeig
200 g medisterfarse
200 g revet kokt potet
50 g hakket løk
2 egg
2 ts salt
2 dl crème fraîche
1½ dl vann
1 smuldret buljongterning
150 gram bacon i skiver

Slik gjør du:

Ha kjøttdeig og salt i foodprosessor og rør litt før medisterfarse, revet kokt potet, egg og løk tilsettes. Rør blandingen godt sammen, ha i crème fraîche, vann og buljong, og bland farsen godt sammen. 

Spray en langpanne med formfett/olje og form tre «farse-brød». Legg bacon på tvers og fold under farsebrødet. Sett puddingen i ovn på kombidamp 155 °C 40 % damp (eller evt. i vannbad i ordinær stekeovn) til oppnådd kjernetemperatur (65-70 °C).

Sil sjyen, kok den opp og skum av. Server elgkjøttpuddingen med sjy til.