Aktiv i friluft

Du får inspirasjon og motivasjon til å bli mer fysisk aktiv ute, og på den måten oppnå positiv effekt på fysisk og psykisk helse. Du liker å være ute og ser ikke på «litt vær» som et hinder for å gå ut.

Kurset er for deg som ønsker å lære mer om mulighetene, erfare og mestre ulike typer aktiviteter ute i friluft både til lands og til vanns. Du ønsker inspirasjon og motivasjon til å bli mer fysisk aktiv ute, og på den måten oppnå positiv effekt på fysisk og psykisk helse. Du liker å være ute og ser ikke på «litt vær» som et hinder for å gå ut. Din fysiske helse må tillate deg å kunne være i aktivitet utendørs i ulikt vær daglig gjennom kursuken. Utover dette trenger du ingen forkunnskaper eller ferdigheter for å delta.  Du kan søke alene eller sammen med en nær pårørende. 

Kursets innhold 

Kursprogrammet har fokus på uteaktiviteter og «det enkle friluftsliv». Eksempler på aktiviteter i dette kurset kan være: Innføring i grunnleggende praktisk turkunnskap, bekledning, kart og kompass, turplanlegging, fjell- og skogsturer, kano/kajakk padling, naturens matfat, turmat, sykling, flora og fauna. Målet med kurset er å mestre, samt få kunnskap og trygghet om, uteaktiviteter og friluftsliv for å kunne få en mer aktiv livsstil, og derigjennom kunne få økt livskvalitet.  

Montebellosenteret ligger flott til med nærhet til både fjell, skog og vann. Her er det mange muligheter for å oppleve uteaktiviteter og friluftslivets gleder.  

Det er godt dokumentert at tilgang til natur og naturopplevelser har stor positiv effekt på helse og livskvalitet (Stortings melding 18. (2015- 2016). Kombinasjonen fysisk aktivitet i friluft ute i naturen er unik, og utgjør kjernen i friluftsliv.  

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1267,- pr. uke for pasienten og 854,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 36b-23
08.09.2023 – 15.09.2023
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Bilde av Montebellosenteret, og en del av hagen

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.