Energibalanse – med fysisk aktivitet og ernæring

Deltakerne får økt kunnskap, trygghet og motivasjon til å kunne velge regelmessig fysisk aktivitet og et mer balansert kosthold for å oppnå best mulig helse i fremtiden.

Kurset egner seg godt for de som ønsker økt kunnskap og inspirasjon om fysisk aktivitet og ernæring etter kreftsykdom, og som gjerne vil gjøre noe grep angående egen livsstil. Kursene er for alle som har, eller har hatt kreft, og som har deltatt på «Kreft-hva nå?» kurs tidligere. Kurset kan søkes alene eller sammen med en nær pårørende

Kursets innhold

Et balansert kosthold og regelmessig tilpasset fysisk aktivitet ser ut til å ha en positiv effekt på livskvalitet både under og etter kreftbehandling. Målet med kurset er at deltakerne oppnår økt kunnskap, trygghet og motivasjon til å kunne velge regelmessig fysisk aktivitet og et mer balansert kosthold for å oppnå best mulig helse i fremtiden.

Kursprogrammet vil veksle mellom foredrag, fysisk aktivitet, praktiske økter på matverksted og gruppesamtaler. Eksempler på aktiviteter kan være bevegelsesglede, kondisjonstrening, styrketrening, stavgang, bassengtrening. gåturer, trugeturer, og kanoturer. Alle aktivitetene vil være tilpasset ditt nivå og foregå i mindre grupper. På matverkstedet settes kostrådene ut i praksis. Sammen lager vi enkle, næringsrike og smakfulle retter. I gruppesamtalene tar vi opp temaer som motivasjon, det å sette seg hensiktsmessige mål og hva er det som gir og tar energi hos den enkelte.

På et to ukers kurs får du bedre tid til å fordype deg i temaene vi berører i kurset. Du vil få muligheten til å prøve ut aktivitetene flere ganger, både på egenhånd og sammen med fagpersonell. Tempoet i dagene vil være litt roligere enn på et én ukes kurs. Helgen imellom ukene vil være egenstyrt, og da kan du selvfølgelig benytte deg av alle fasiliteter på huset og nærområdet. På et én ukes kurs får du tilnærmet samme faglige innhold, men innen en kortere tidsperiode.

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1267,- pr. uke for pasienten og 854,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 10a-23
10.03.2023 – 24.03.2023
14 dager

Kursnr. 15-23
14.04.2023 – 21.04.2023
7 dager

Kursnr. 33-23
18.08.2023 – 01.09.2023
14 dager

Kursnr. 46-23
17.11.2023 – 24.11.2023
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Bilde av Montebellosenteret, og en del av hagen

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.