Camilla Prytz

Representert med mange glassfat i Auditoriet, Victoriastua, resepsjonen og trappeområdet mellom resepsjon og blomsteravdelingen

CAMILLA PRYTZ er glasskunstner og smykkedesigner. Hun er utdannet fra Kosta Boda Glasskole i Sverige, og har jobbet non stop med glass siden hun startet sin egen glasshytte på midten av 90-tallet. Hun har hatt et 50-talls utstillinger, blant annet på Stenersenmuseet i Oslo der hun viste hodeplagg i glass og sølv. Hun lager også utsmykninger i glass, i tillegg til serviser, drikkeglass og kunstobjekter. 

Alle Camillas arbeider er inspirert av kollektiv symbolisme. Camilla beveger seg hele tiden mellom kunst, design og fashion. På fritiden studerer hun yoga, og er den eneste norske eleven som har bestått Teacher Trainingen til Sri Dharma Mittra i New York. 

Camilla Prytz lanserte GLASS & GLAMOUR, sin første håndlagde smykkekolleksjon i glass og sølv i 2001, og sin første produserte smykkelinje ANIMALS i 2009. Hun har stor suksess med begge deler, smykkene blir brukt av Rihanna, Olsen-twins, Kronprinsesse Mette-Marit, Prinsesse Martha Louise og drøssevis av andre fashionistaer og stjerner i inn- og utland.

Camilla er nominert til designprisen «NÅLØYET 2011» som årets beste assessoir-designer, og til «Costume Awards 2011 og 2012» som beste norske designer. Hun har gitt ut 2 smykkebøker sammen med Norges beste fotograf Knut Bry, Friends of Glass (2005) og ELLE MELLE (2010).
Høsten 2011 lanserte hun 2 nye smykkekolleksjoner: ALIVE BY CAMILLA PRYTZ , en sølvsmykkekolleksjon som tar for seg temaet mor & barn, liv & død. THE ENAMELLIST BY CAMILLA PRYTZ- en 100 % norsk håndlaget smykkekolleksjon i emalje og sølv, laget på Opro Produkter, og lansert på DogA, Norsk Design-og Arkitektursenter i Oslo.

Camilla Prytz har idag sitt studio på Odderøya i Kristiansand, og pendler mellom KRS, Oslo og New York.

Kurator og Direktør Selene Wendt på Stenersenmuseet i Oslo skrev dette i pressemeldingen om Camilla Prytz: Den norske smykkedesigner og glasskunstner Camilla Prytz er godt kjent både i Norge og i utlandet for sine fargerike glassmykker, store glassfat og sin nye
ANIMALS smykkeserie. Med et talent for å frembringe uvanlige fargenyanser, og en forståelse for kollektiv symbolikk, forvandler hun glass og sølv til noe helt spesielt. Prytz er i ferd med å etablere seg som et moteikon ikke bare i Norge, men også i New York og Hollywood. 

Med teft for å balansere linjen mellom kunst og smykke, har Camilla et skarpt øye for farge, form og design som kan sammenlignes med store internasjonale smykkedesignere som Robert Lee Morris og Elsa Peretti. Etter flere år som glasskunstner, fikk hun sitt gjennombrudd som smykkekunstner med den lille glassfisken skapt i alle regnbuens farger. Etterhvert utviklet hun sin kolleksjon, og fikk enda mer oppmerksomhet for glass- og sølvsmykkene,
i form av hjerter, kors, sommerfugler etc.
Senest i år lanserte hun ANIMALS smykkeserien i helstøpt sølv, og suksessen har tatt helt av.