Henrik Sørensen

1882 – 1962

Representert med bilde i storstua.

Henrik Sørensen var en ledende skikkelse i norsk kunstliv. Han var en engasjert samfunnsdebattant, skrev avisartikler, holdt foredrag og hadde en rekke verv. Sørensens produksjon var stor; vi finner figurkomposisjoner, landskapsgjengivelser, portretter, politiske og religiøse bilder. 

Litografiet Trøst (1957) viser en kvinne som med stor inderlighet ser ut til å bre et lyseblått teppe om et lite barn. Barnet klynger seg om hennes hals som for å søke trøst. Kvinnen og barnet er fremstilt med enkle streker i en brunoransje farge. 

Omgivelsene de befinner seg i er ikke antydet, motivet virker derfor løsrevet fra både tid og rom. Klærne de har på seg kan på den ene siden gi inntrykk av en forgangen tid, men har også et tidløst preg. I så måte kan de sees i evighetens perspektiv og gir dermed assosiasjoner til fremstillinger av Maria med Jesusbarnet. Motivets innhold uttrykker både medfølelse og omsorg. Om kvinnen er barnets mor vites ikke.

Litografiet er signert «Sørensen» i 1957. I etterkant har han trolig tilføyd den personlige hilsenen: «Til den Velsignede Seksjonen av Hjelpen til os menneske». Det er derfor sannsynlig at litografiet var en gave til de ansatte ved Messenlien Sanatorium, som Sørensen besøkte samme år.

Siden litografiet ikke er nummerert er det uvisst hvor mange varianter som eksisterer av dette motivet, men man vet det ble trykket opp i stort opplag og Sørensen gav bort mange av disse.

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

oversikt av hele fasade til huset i vinterprakt

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.