Gaver og donasjoner

Montebellosenteret er en stiftelse med driftsmidler gjennom folketrygden. Utvikling og utsmykning av senteret er helt fra starten muliggjort med gavemidler. Slik har det vært mulig å kunne gi de rammene dette stedet fortjener. Gründeren til Montebellosenteret, Jan Vincents Johannessen sier ofte at Montebello er en «vellykket kloning av offentlige og private midler». Fra 1990 og til nå er det investert over 100 mill i private gavemidler hvor Lions Røde fjær aksjon i 2004 var den største.

Kontonr til gaver/donasjon: 72620517292.

Har du spørsmål ang gave/donasjon, betalingsmåte eller noe annet i forbindelse med gave/donasjon, gjerne ta kontakt med oss på tlf 62 35 11 00 eller send epost til 

Vi er svært takknemlig for alle bidrag!

Nedenfor viser vi ut utvalg av prosjekter, som er muliggjort med gavemidler.

Lions Røde fjær aksjon

I 2009 avsluttet vi vårt største byggeprosjekt hittil. Lions Røde Fjær aksjonen og Krafttak mot kreft i 2004, samlet inn til samme 70 millioner kroner til ny gjestefløy og aktivitetsbygg.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Trivselsanlegg

Trivselsanslegget med varmtvannsbasseng og badstuer ble i 2001 muliggjort av Edith Grytting, Lions Clubs International Foundations, Canica, J.E. Isberg`s Fond, med flere.

Lavvo

Den flotte lavvoen ble ferdig i 2012. Den er bygget av gavemidler vesentlig fra Bergesens Almennyttige Stiftelse.

Refleksjonsstien i hagen

Landskapskunst-prosjekt

Prosjektet inneholder en refleksjonssti, lysthus for refleksjon og et stort kunstverk, alt av Lillehammer-kunstner Borgny Svalastog. Muliggjort av arv etter Hilda Hoen Nordbye og Magne Nordbye.

Kursdeltakere står på Montebello-brygga.

Erling Lorentzen seilsenter

I anledning 70 års dagen til Erling Lorentzen fikk Montebellosenteret et seilsenter med to båtnaust og en seilbåt.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Mysendammen

Kreftenkene i Mysen samlet i 2010 inn penger til dammen i uteanlegget ved senteret.

Kanefart ved Montebellosenteret

Kanefart hele vinterhalvåret

Takket være Radiumhospitalets legater kan vi arrangere kanefart hver uke hele vinterhalvåret for våre kursdeltakere. En gave vi setter veldig stor pris på!

Sandefjor Kreftforeningen har gitt 45 smartradio i gave.

Smartradio til alle rom

Sandefjord Kreftforening har gjennom mange år vært en fantastisk bidragsyter. Vi kan takke de for bl. a. oppussing av flere rom, nye stoler til matverkstedet og nå smartradio til alle rom!

12 par felleski og sko

Tidligere kursdeltaker Babs Fjell har i samarbeid med Aktiv mot Kreft gitt oss 12 par felleski, staver og skisko i gave! En kjærkommen gave for våre kursdeltakere.

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.