Familiekurs

Kursinnholdet har fokus på å øke forståelsen i familien. Hovedtema i kursene er barn som pårørende. Foreldrene blir mer bevisst på, og får mer kunnskap om, hvordan barna har det.  

Ung jenta lager et hjerte med hendene sine.

Familien lærer å mestre livet sammen

For barna kan det være vanskelig å snakke om situasjonen de er i. Det å møte andre i samme situasjon oppleves for mange som en stor lettelse og det blir lettere å åpne seg. Barna blir tryggere på seg selv, og får større forståelse om egne og foreldrenes reaksjoner.

Kursene er for barnefamilier med barn i alderen 0-18 år. Kursets innhold veksler mellom faglig program, aktiviteter og fritid. Barna deltar i aktiviteter sammen med miljøarbeidere når foreldrene er på foredrag eller i gruppesamtaler. Det faglige programmet til barna inneholder alderstilpassede samtalegrupper, ledet av psykolog. Der får barna hjelp til å dele med hverandre hvordan de har det, hva som er vanskelig, og hva de kan gjøre for å få det bedre.  

Kursene arrangeres i samarbeid med Klinikk for Krisepsykologi i Bergen ved klinisk psykolog Marianne Straume. 

Familier med barn som har startet på skolen er prioritert til samtalegrupper. Yngre barn har ofte ikke den modenhet og utholdenhet som kreves for å ha nytte av kortvarige, intensive mestringsgrupper 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.00.

Det er en egenandel på 1267,- pr. uke for pasienten og 854,- pr. uke for pårørende. Barn under 15 år ingen egenandel. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Familiekurs 2024

Å leve med en livstruende sykdom er en stor belastning for hele familien. Familiens hverdag skal være preget av kreftbehandling, og en usikker fremtid.
Kursnr. 8-24
23.02.2024 – 01.03.2024
7 dager

Kursnr. 31-24
02.08.2024 – 09.08.2024
7 dager

Kurset retter seg spesielt mot søsken og deres situasjon som pårørende.
Kursnr. 40-24
04.10.2024 – 11.10.2024
7 dager

Kurset retter seg mot familier hvor den som har vært syk er død. Legeerklæringen skal skrives ut til den etterlevende forelder. I begrunnelsen må navn, kreftdiagnose og dato for dødsfallet på den avdøde stå.
Kursnr. 25-24
21.06.2024 – 28.06.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.