Uteområdet og nærmiljøet

Kursdeltakere gjør øvelser på plenen utenfor Montebellosenteret

Om våren og sommeren

En flott hage inneholder blant annet en stor solterrasse, vandringsstier, lysthus, lavvo med grillplass, lekeplass for de minste, og en vakker sansehage. Montebellosenteret er omgitt av fine turstier, fra korte og enkle, til mer krevende bratte og lengere. Du kan starte rett utenfor døra eller tar en kort biltur til for eks. Sjusjøen. Det er også mange muligheter for en sykkeltur. Sykkel kan leies ved Sport1 på Sjusjøen, eller du kan ta med selv.  

Egen brygge med robåt og kanoer

Eiendommen strekker seg helt ned til vannet Sør-Mesna. Kun en kort spasertur fra senteret har vi en egen brygge med badeplass, robåt, og kanoer som er til fritt bruk av våre kursdeltakere.  

Butikker i Mesnali

På kun 5 min. gåavstand finner du en Jokerbutikk med utvidet åpningstider, frisør og fotterapeut.   

Om vinteren

Montebellosenteret ligger i et eldorado for vinteraktiviteter. Direkte tilknyttet huset er det en flott hage som inneholder blant annet vandringsstier, og lavvo med grillplass. Det er kort vei til oppkjørte skiløyper.  Vi har utlån av utstyr til for eksempel skitur, trugetur, sparktur og aking. Det er ca. 10 min. kjøring til et moderne alpinanlegg på Sjusjøen Natrudstilen. Men Sjusjøen er vel mest kjent for sitt fantastiske løypenett med “trikkeskinner” som skispor.   

Lillehammer

 
Det er kort vei til Lillehammer, ca 20 min. kjøretur med bil. Lillehammer er kjent for sin gågate med koselige kafeer og hyggelige butikker. Lillehammer har også et stort kulturtilbud, for eks.  Maihaugen, Olympiske museum, Kunstmuseum, og Bjerkebæk med Sigrid Undsets hjem og dikterverksted. Vi har flere årskort til Lillehammer museum til utlån.

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.