Trond Fladseth

1945 – 2011

Representert med fem trykk i galleriet.

Fem litografier av Trond Fladseth er i Montebellos eie. De er alle figurative og fargesterke, og bærer titlene Sluttspill (1990), Oslo Rådhus (1991), Viking/India (1991), Kritikk (1991) og Jarlsborgvei 14 (1991). 

I Jarlsborgvei 14 ser vi en kjeller utstyrt med trykkpresser, trykkplater og annet utstyr man trenger for å utføre trykking av grafiske arbeider. Er det kunstnerens eget atelier Fladseth har avbildet? I så fall kunne man tolket motivet som en fremstilling av kunstnergjerningen og det håndverksmessige arbeidet som ligger bak hans grafiske arbeider. 

I motivets nedre kant har kunstneren valgt å skrive inn en lang tekst. Teksten forblir forklarende på hva vi ser, og vi får bekreftet at motivet ikke er Fladseths eget atelier, men Edvard Munchs (1863-1944) kjeller på Ekely:

«Edvard Munchs kjeller (1866-1944). Bygd 1929 av Henrik Bull. Oppbevaring av poteter… trykking av lito…tresnitt…radering. Testamentert til Oslo kommune 1940. Ble ikke revet. Lagring av bilder. Til museet på Tøyen ble ferdig i 1963. 1964 kom ordfører Brynjulf Bull bekreftet av atelieret kunne brukes til grafikk…maleri…poesi. Grafisk livbøye siden 1972….T.F. 90.» 

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.