Fasiliteter

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Overnattingsrom

Du bor på et delikat rom med eget bad og toalett. Rommet har bra med skapplass, gode myke senger, og en komfortabel lenestol for å slappe av i.

Storstua

Stua har en hjemlig atmosfære, preget av varme dype farger, med flotte malerier på veggene. Sofagrupper og gode stoler egner seg godt for avkobling.

Godstoler rundt peisen i kjellerstua

Kjellerstua

Et hyggelig fellesrom hvor den enorme grunnmuren som hovedhuset er bygget på fortsatt preger rommet. Her finner du en koselig sittegruppe ved peisen, et langbord og flere sofagrupper.

Spisesalen med oppdekket bord

Spisesal

Alle måltider nytes i spisesalen, og serveres fra buffet. Her velger du selv om du vil sitte ved langbord, et 4 manns bord eller 2 manns bord. I spisesalen finner du alltid tørrmat, yoghurt og frukt.

Dame som sitter og leser foran peisen i resepsjonen

Resepsjon

Når du kommer inn hoveddøra, skal du føle at du blir godt ivaretatt fra første øyeblikk. I resepsjonen kan du slå deg ned i en hyggelig sofagruppe og det er alltid noen til stede for å ta deg imot.

Fruktfat og vannkaraffel og to glass.

Grupperom

Vi har mange ulike grupperom, som brukes til gruppesamtaler i kurset.

Oversiktsbilde av aktivitetssal med klatrevegg

Aktivitetssal

En sal som brukes både til fellesstrening og- øvelser i kurs, og er tilgjengelig for alle utenom programmet. Her finner du et mangfold av treningsutstyr, alt fra yogamatter til badmintonutstyr.

Oversikt treningsrom med mange styrkeapparater

Styrketreningsrom

Alle apparatene og utstyr i styrketreningsrommet er til fritt bruk. Har du behov for veiledning om bruk av apparatene, tar du kontakt med en av våre idrettspedagoger under kursoppholdet.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Basseng

Frister det å kunne starte dagen med et bad? Vårt basseng er fritt tilgjengelig for alle våre kursdeltakere. I flere kurs er det også tilrettelagt bassengtrening. Temperatur i vannet er ca. 28 grader

Varm badstue

Badstue

I tilknytning til garderobene har vi to badstuer. Ønsker du å benytte deg av dette tilbudet når du er på kursopphold, si du fra i resepsjon en halv time i forkant, så blir disse satt på oppvarming.

Hobbyrom med mye utstyr

Hobbyrommet «Kråke»

På «Kråke» finnes det mye forskjellig utstyr for å male, tegne, lage ting, strikke, eller sy. Alt er tilgjengelig, noe utstyr må man kanskje betale litt for.  

Oversiktsbilde av rom med informasjonsbrosjyrer

Fagbibliotek

Her finner du informasjonsbrosjyrer fra våre samarbeidspartnere som Kreftforeningen, Kreftomsorg Rogaland, med mer. Pasientforeninger presenterer seg med infobrosjyrer og medlemsblad.

Bibliotek med bord og stoler

Bibliotek skjønnlitteratur

Vi har et godt utvalg av romaner, diktbøker, historiske bøker, bøker om geografi o.s.v. Bøkene kan du låne under oppholdet. Fint at du setter det tilbake før du reiser.

Sittegrupper i TV-stua

TV stua

I dette hyggelige rommet, som fortsatt har original dekor fra de Olympiske leker i 1994, finner du ett av våre to fjernsynsapparater på huset.

Victoriastua med TV og sittegrupper

Victoriastua

Dette rommet er direkte tilknyttet bassenget. Her finner du det andre fjernsynsapparatet og hyggelige sofagrupper til sosialt samvær eller tv-titting.

Et lite rom med en godstol til avslapping

Stillerom

Et lite rolige rom for å kunne trekke deg helt tilbake. Fin mulighet til avkobling, oppmerksomt nærvær eller høre på god musikk.

Oversiktsbilde av auditoriet

Auditoriet

Auditoriet er «navet» på senteret. Her foregår en stor del av programmet til «Kreft-hva nå?» kursene. Om kvelden kan det være kino eller kanskje kommer det et kor for å underholde.

Undervisningsrom med fargerike stoler

Undervisningsrom Hest

Mange av våre temakurs har basen sin på Hest. Et mindre undervisningsrom som brukes til introduksjon av dagen, forelesninger og gruppesamtaler. Rommet har moderne AV-utstyr.

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.