Hvem møter du

Alle kurs ved Montebellosenteret er tilrettelagt for de som har eller har hatt en kreftdiagnose og deres pårørende. Du vil møte andre som er i tilnærmet lik situasjon som deg selv. «Kreft-hva nå?» kursene er delt inn etter diagnose, og her møter du andre med samme diagnose som deg selv. Pårørende deltar på kurs på lik linje som den kreftrammede, og møter andre pårørende. Erfaringsutveksling skjer i mindre tilrettelagde grupper. Sosiale aktiviteter og felles måltider skaper gode rammer for hyggelig samvær . På temakurs og familiekurs møter du andre som er interessert i samme tema, men kreftdiagnosen kan være ulik.  

Alle kurs ledes av godt kvalifisert personell som er fast ansatt ved senteret. Kursstaben består av ansatte med ulik utdanning og kompetanse: Sykepleiere, spesialsykepleier, kreftsykepleier, klinisk ernæringsfysiolog og idrettspedagoger.  Spesialister på ulike fagfelt er viktige bidragsytere i spesifikke kurs.  

Omgivelsene er lagt til rette for at det skal være et godt sted å være, og flere forskjellige steder å oppholde seg. Du møter ansatte i kjøkkenavdelingen som har bred kompetanse innen institusjon- og restaurantfag. Vi har dyktige og hyggelige ansatte i serviceavdelingen som du bl.a. møter i resepsjonen, og i teknisk avdeling som holder orden på hus og eiendom. Vi har våkne nattevakter som ivaretar tryggheten også på natten, slik du får en god natts søvn.

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.