Fiskesuppe à la Didier

Du trenger:

200 g gulrot i tynne strimler
100 g finhakket løk
1 finhakket hvitløksfedd
3 vårløk eller 1 liten purreløk i tynne skiver
1 ss rapsolje
1-2 fiskebuljongterninger
2 liter vann
1-2 dl hvitvin (kan sløyfes)
Ca. 2 ss maisenna røres ut i litt av vannet
2 dl fløte, rømme eller 1 beger med matyoghurt
100 g laks
100 g torsk eller steinbit eller 100 g skalldyr (reker, blåskjell, krepsehaler)

Slik gjør du:

Ha rapsolje i en kasserolle, fres grønnsakene. Tilsett hvitvin og vann med fiskebuljongterninger. Reduser evt. buljong- og vannmengde og bruk kraft fra blåskjell, reker og krepsehaler. 
Kok opp og la koke i ca. 10 min. Jevn suppen med maisenna. Ha i fløte/rømme/matyoghurt og fisk i terninger, la det trekke i ca. 10 min og ha i  skalldyr. La suppen trekke i
5 min. Smak til med salt og pepper og server suppen med nybakt brød eller hvitløksbagetter.