Lymfødem i hverdagen

Oppfølgingskurs etter Lær å leve med lymfødem.

Hvordan fungerer du best med ditt lymfødem i hverdagen? Intensiv behandling, fysisk aktivitet og kunnskap om riktig kosthold er hovedtema i dette to-ukers kurset.  Dette kurset kan ikke søkes sammen med pårørende.

kursdeltakere med Lymfødem trener i bassenget.

Få en bedre hverdag med lymfødem

Hovedfokus på dette kurset er hvordan du fungerer best mulig med ditt lymfødem i hverdagen.

Kursets innhold

Kurset strekker seg over to uker, og bygger videre på kurset «lær å leve med lymfødem» på trinn 2. Hovedfokuset på dette kurset er hvordan du fungerer best mulig med ditt lymfødem i hverdagen. I løpet av oppholdet får du intensiv lymfødembehandling på hverdager av en fysioterapeut med spesialkompetanse i komplett fysikalsk lymfødembehandling.

Fysisk aktivitet og ernæring er også viktige temaer som blir utdypet på dette kurset. Det vil være foredrag om fysisk aktivitet med lymfødem, hjelpemidler, samt praktisk matlaging på kjøkkenet.

Du vil få individuell oppfølging/veiledning rettet mot fysisk aktivitet og selvbehandling. I tillegg til selvbandasjering og råd om hjelpemidler individuell og i grupper.

Kurset varer fra fredag til fredag over 14 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 2632,- pr. to uker for pasienten og 1778,- pr. to uker for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato Lymfødem i hverdagen

Kursnr. 14a-24
07.04.2024 – 19.04.2024
12 dager

Kursnr. 44b-24
01.11.2024 – 15.11.2024
14 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.