Skaperglede – kreative verksteder

Et inspirasjonskurs tilrettelagt som et praktisk verksted, hvor du tar del i en kunstnerisk prosess. Målet med kurset er at du skal samle krefter og får ny energi gjennom skapende aktiviteter. 

Dette er et kurs hvor kreftdiagnose ikke er i fokus. Du skal heller rette fokus mot dine kreative sider, og erfare at kreative prosesser kan være gode mestringsverktøy. Skaperglede er et temakurs, der du som har tidligere deltatt på grunnleggende «Kreft-hva nå?» kurs kan søke. Ved stor søknadsmengde vil vi prioritere kreftpasienter foran pårørende ved inntak til dette kurset.  

Kursdeltakere på kreativt verksted med Eimund Sand

Skaperglede – kreative verksteder

Dette er et inspirasjonskurs tilrettelagt som et praktisk verksted, hvor du tar del i en kunstnerisk prosess.

Kursets innhold 

«Skaperglede – kreative verksteder» er et inspirasjonskurs tilrettelagt som et praktisk verksted, hvor du tar del i en kunstnerisk prosess. Målet med kurset er at du skal samle krefter og får ny energi gjennom skapende aktiviteter. Du vil oppleve ekte atelierstemning. Kurset arrangeres i samarbeid med kunstnere Eimund Sand og Øivind Sand. Det kreves ingen spesielle ferdigheter eller kunnskaper for å kunne delta! 

I løpet av uka vil du lære forskjellige maleteknikker, tegning og farging, med Eimund Sand som dyktig veileder. Vi arbeider frem mot en liten forestilling der alt det vi har skapt settes sammen og der vi selv stiger inn i maleriet. Vi vil bruke skyggeteater, farget lys, musikk og store malerier som avslutning på en uke fylt av glede, lek og kreativitet. 

Velkommen til en uke med glede, lek og kreativitet! 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 44b-23
03.11.2023 – 10.11.2023
7 dager

Kursnr. 49b-24
06.12.2024 – 13.12.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

oversikt av hele fasade til huset i vinterprakt

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.