Hvem kan søke?

Alle som har eller har hatt kreft og har norske trygderettigheter kan søke om opphold, alene eller sammen med en pårørende eller nærstående. Diagnosetidspunkt kan være alt fra noen måneder siden til flere år tilbake.  

Montebellosenteret er en nasjonal helseinstitusjon med et lavterskeltilbud. Søknaden sendes direkte til oss.  

Vi presiserer at Montebellosenteret er et kurssted, og opphold hos oss innebærer at du må kunne greie å følge kursprogrammet (f.eks. forelesninger, gruppesamtaler og tilpasset aktivitet), og ellers være selvhjulpen i det daglige (f.eks. orientere deg og komme deg rundt på huset på egenhånd, ivareta personlig hygiene og ernæring). Dette gjelder også ledsager. Eventuell medisinsk assistanse må være avklart før ankomst.

Opphold og reise betales av det offentlige, gjennom folketrygden, med unntak av en egenandel. Her leser du mer om egenandel og refusjon av reisekostnader.  

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.