Om venteliste på «Kreft – hva nå?» kurs

Vi har for tiden stor søknadsmengde til mange av våre kurs, og med det følger ventelister.

Du har kommet på venteliste
Etterinntak fra venteliste kan skje helt frem til kurset starter. Ventelista er ikke nummerert, men vi gjør en ny vurdering av søknadene hvis det blir en ledig plass. Dersom man ikke får plass fra ventelista, så kan vi i de fleste tilfeller flytte søknaden til neste kurs. I noen tilfeller kan vi velge andre løsninger, men alle skal få en sms om hva som skjer med søknaden videre.

Prioriteringer
Vi vurderer først søknader som er komplette (egensøknad + legeerklæring + evt. ledsagerdokumentasjon), og som har kommet innen søknadsfristen som er 5 uker før kursstart.

Vi forsøker å prioritere de som har stått på venteliste fra tidligere kurs, samtidig som vi vurderer nye innkomne søknader. Vi setter sammen hensiktsmessige grupper ut fra de opplysninger vi får i søknadene. Hvilke faktorer som vektlegges kan variere fra kurs til kurs. Vi vil gi alle som fyller kriteriene plass på et kurs, men det kan være at man kommer på venteliste en til to ganger før det blir ledig plass (Da regner vi ikke med de gangene en selv velger å flytte søknaden fordi tidspunktet av ulike årsaker ikke passer). De som har gjennomført et «kreft-hva nå?» kurs tidligere vil ha lav prioritet ved inntak.

Lenge å vente?

Helsenorge finner du mer informasjon og en oversikt over rehabiliteringstilbud i de ulike helseforetak.

Nærmere informasjon om hvilke rehabiliterinstilbud som finnes i din kommune får du ved å kontakte kreftkoordinator, kommunens servicekontor eller koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering i kommunen. På kreftforeningen sin nettside finner du en oversikt over alle kreftkoordinatorer i kommunene.

Eller ta kontakt med fastlegen din, som kan informere deg om andre rehabiliteringstilbud dersom det er aktuelt.

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.