Min aktive hverdag

Oppfølgingskurs etter Energibalanse med fysisk aktivitet og ernæring.

Kurset passer for deg som føler du trenger en «ny start» og litt mer hjelp og støtte for å komme i gang (igjen) med gode aktivitetsvaner og en sunnere livsstil etter kreftsykdom.

Kurset er for deg som har vært på temakurset «Energibalanse – med fysisk aktivitet og ernæring», og som har forsøkt å få til en sunnere og mer aktiv hverdag, men som av ulike grunner føler du fortsatt har en vei å gå og/eller vil jobbe ytterligere med dette.

Kurset passer for deg som føler du trenger en «ny start» og litt mer hjelp og støtte for å komme i gang (igjen) med gode aktivitetsvaner og en sunnere livsstil etter kreftsykdom. Du ønsker nå å oppnå en varig livsstilsendring og søker derfor etter tips, råd, kunnskap, erfaringsdeling og motivasjon til å finne gode metoder og teknikker for å klare å gjennomføre en sunnere livsstil i din hverdag. I denne sammenheng ønsker du å finne (tilbake til) aktiviteter og sunne vaner som passer for deg og som kan gi deg mestring og gode opplevelser. Du er motivert for en endring fordi du vet at dette kan gi positive effekter på din på fysiske og psykiske helse etter kreftsykdom, og dermed en bedre livskvalitet.

Du trenger ikke å være i god fysisk form for å delta, men din generelle helse- og funksjonstilstand bør være på et nivå slik at du skal kunne være noe i aktivitet daglig, både ute og inne. Du kan søke alene eller sammen med en nær pårørende.

Kursets innhold

Kurset vil fokusere på hvordan du kan få til regelmessig fysisk aktivitet og et sunnere kosthold i din hverdag. Kurset inneholder forelesninger, eget arbeid i forbindelse med forelesninger, organiserte og valgfrie aktiviteter, matverksted, individuelle samtaler med fysioterapeut og idrettspedagog, samt noen gruppesamtaler. Målet med kurset er at du skal klare å gjøre noen endringer slik at en aktiv og sunn livsstil blir en del av din hverdag. Kursprosessen legger vekt på et tydelig personlig og individuelt ansvar for å benytte seg av de verktøy som er fokus i løpet av uken, som igjen kan bidra til disse endringene. Det legges for eksempel opp til aktivitet hver dag, og hver enkelt skal loggføre både trening og kosthold i en dagbok. Hver enkelt vil gjennom uka jobbe frem sin egen individuelle plan for en sunnere og mer aktiv hverdag. «Røykestopp» og «rus- og alkoholavvenning» vil ikke være tema på dette kurset.

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursnr. 20b-23
19.05.2023 – 26.05.2023
7 dager

Kursnr. 42b-23
20.10.2023 – 27.10.2023
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.