Det er nå du lever

Kurset er for deg som har en uhelbredelig kreftsykdom. Kurset har fokus på å leve med et usikkert og begrenset tidsperspektiv, og de utfordringer det kan gi i hverdagen.  Om du lever i et parforhold, oppfordres begge til å delta på kurset. Lever du alene, kan du ha med en person som du har et nært forhold til. Det er en fordel å ha deltatt på et grunnleggende «Kreft-hva nå?» kurs, men det er ikke et krav.  

par sitter i gresses i vårsola

Viktighet med å sette ord på følelser og tanker

En uhelbredelig kreftsykdom handler ikke bare om behandling og diagnose, men fører helt naturlig med seg angst, usikkerhet, frykt og tanker om døden. Åpenhet om disse grunnleggende spørsmålene hjelper oss til å leve sterkere og mer intenst mens vi gjør det.

Kursets innhold 

Målet med kurset er å våge å snakke om tanker og følelser som naturlig kommer, da en lever med en uhelbredelig kreftsykdom og har et usikkert tidsperspektiv.  

Å være ærlig på sterke følelser og tanker som naturlig melder seg, kan bedre livskvaliteten for den som er rammet og deres nærmeste. Kurset setter ord på følelser som handler om hvordan det er å være deg med denne sykdommen, og å være pårørende til en med alvorlig kreftdiagnose. Mange har ikke delt slike følelser og tanker med de nærmeste, og kurset hjelper til å våge å tenke dem og snakke om det.  

Mange som er rammet av uhelbredelig kreft blir opptatt av hvordan de skal utnytte den tiden de har igjen på best mulig måte. Livet blir tyngre når vi fortier og fortrenger sterke følelser. Derfor burde alle reflektere mer over de eksistensielle spørsmålene. Dette kurset handler om hvordan vi kan gjøre det beste ut av livet slik det har blitt.  

Viktige temaer i kurset er; håp og glede, påfyll, gi plass til livet og å skape «gylne øyeblikk».  

Et sentralt spørsmål er: «Hva er viktig for meg/oss i livet nå?» 

Kurset arrangeres i samarbeid med Per Anders Nordengen, som jobber mye med mennesker i krise, sorg og sykdom. Kurset vil bestå av foredrag, dialog i plenum, samtaler i mindre grupper og tid til refleksjon og ettertanke. 

«Husk at leve mens du gjør det» (Piet Hein) 

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakerne: 

– «Dette er et kurs som kan hjelpe mange til å bearbeide tankene om døden, til å avklare veien videre, og til å snakke om de vanskelige forhold knyttet til å ha fått en slik diagnose. Ta sjansen og meld deg på!» 

– «Deltakelse på kurset har gjort det lettere for oss som par å snakke åpent om vanskelige temaer etter at disse er belyst på kurset.»  

– «Vi trodde vi som par hadde snakket mye om tanker rundt døden, men nå har vi virkelig fått «luftet» oss»! 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 19a-24
10.05.2024 – 16.05.2024
6 dager

Kursnr. 35a-24
30.08.2024 – 06.09.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.