En del av hverandres liv

Kreftsykdom kan påvirke hele familien, og parforholdet spesielt. Vi vet at god kommunikasjon er viktig i alle parforhold. Dette kan bli en ekstra utfordring når hverdagen preges av usikkerhet, opp- og nedturer og seneffekter etter behandling.  

Dette kurset er for samlivspar som opplever utfordringer i parforholdet. Hvordan dere kan ta vare på nærheten, støtte hverandre og fungere bedre i hverdagen. Det er en fordel å ha deltatt på et «Kreft-hva nå?» kurs først, men det er ikke et krav. Kurset er for samlivspar som ønsker å lære mer om hvordan de skal leve videre med endringer som følge av kreft.  

et lykkelig voksent par som holder rundt hverandre

Ta vare på nærheten

Med økt kunnskap og bedre innsikt og forståelse for hverandres situasjon, vil dere ha et godt felles utganspunkt for hvordan leve videre med endringer som følge av kreft.

Kursets innhold 

Med økt kunnskap og bedre innsikt og forståelse for hverandres situasjon, vil dere ha et godt felles utgangspunkt for hvordan leve videre med endringer som følge av kreft. 

På parkurset er det spesielt fokus på kommunikasjon. Kursopplegget veksler mellom foredrag, kommunikasjonsøvelser, og tid til refleksjon og ettertanke. Det å dele tanker og erfaringer med andre par i samme situasjon, vil også være lærerikt. 

Kurset arrangeres i samarbeid med Berger J. Hareide og Kjersti Rogne. Begge har lang og bred erfaring innen fagfeltet, blant annet fra samlivssenteret på Modum Bad og Barne-, Ungdoms-, og Familiedirektoratet. 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 15a-24
12.04.2024 – 19.04.2024
7 dager

Kursnr. 36b-24
06.09.2024 – 13.09.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.