Gylne øyeblikk – valg for egen helse

Et inspirasjonskurs der fotografering blir brukt som et verktøy for å bidra til økt livsmestring. Du retter fokus mot dine kreative sider og skal erfare at kreative prosesser kan være gode mestringsverktøy for å gjøre gode valg videre i livet.

I dette kurs skal du rette fokus mot dine kreative sider, og erfare at kreative prosesser kan være gode mestringsverktøy for å gjøre gode valg videre i livet. Du kan søke alene, eller med en pårørende. Pårørende deltar i kurset på lik linje med den som har/har hatt kreftdiagnose. 

Et høstblad blir holdt opp mot solen

fotografie som mestringsverktøy

Dette er et inspirasjonskurs der fotografering blir brukt som et verktøy for å bidra til økt livsmestring. 

Kursets innhold

Målet med kurset er at du blir mer bevisst på å ta gode valg for bedre livsmestring. Gjennom foredrag og fotografering kan du bli mer bevisst på tilstedeværelsen, handlekraften, din vurderingsevne, endringsviljen din og hvordan du kan forbedre livskvaliteten din. Vi bruker uteområdet for å hente inspirasjon og kunnskap, så en må påberegne å være en del ute, og kunne gå rolig på stier. Kurset arrangeres i samarbeid med lege og fotograf Torkil Færø, som har jobbet med helse og fotografi i over 25 år. Det kreves ingen spesielle ferdigheter eller kunnskaper for å kunne delta, men du må ha med deg telefon med kamera eller eget fotoapparat. 

Kurset vil veksle mellom kunnskapsformidling, ulike oppgaver for eget arbeid, inspirasjonsgrupper og presentasjon av eget arbeidet på slutten av kurset. 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 35b-24
30.08.2024 – 06.09.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.