Lær å leve med lymfødem

Kursdeltaker får behandling for sitt Lymfødem av fysioterapeut med spesialkompetanse i lymfødembehandling

Lær å leve med Lymfødem

Kurset er for alle som har kreftrelatert lymfødem og som har behov for å lære mer om hvordan du kan leve best mulig med dette. Kurset er også lagt til rette for deltakelse av en nærstående eller pårørende. 

Kursets innhold 

Lymfødem er en senskade, som kan oppstå etter kreftbehandling. På dette kurset har vi fokus på at du lærer hva du selv kan gjøre når du har fått lymfødem. Gjennom foredrag og gruppeaktiviteter vil du blant annet lære om lymfesystemet, fysisk aktivitet, hjelpemidler og egenbehandling. I tillegg vil du få individuell behandling av fysioterapeuter med spesialkompetanse i fysikalsk lymfødembehandling.  

Sosialt samvær og erfaringsutveksling med andre som er i samme situasjon er også en viktig del av dette kurset. Pårørende inviteres til å delta i programmet, for å få innsikt i hva lymfødem er og hvilke utfordringer det kan gi i hverdagen. Samtidig vil de pårørende ha et eget program med gruppesamtaler hvor de kan dele erfaringer, snakke med andre pårørende og få tips og råd av fagpersonell. 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 10b-24
08.03.2024 – 15.03.2024
7 dager

Kursnr. 34b-24
23.08.2024 – 30.08.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.