Pilegrimsvandring i indre og ytre landskap

På dette kurset setter du i gang en prosess med hensyn til mestring av eksistensielle spørsmål, som ofte dukker opp i forbindelse med kreftsykdom. Pilegrimstradisjonen anvendes som en ytre ramme for en vandring i indre landskap. 

Kurset er for alle som ønsker å reflektere rundt eksistensielle temaer som en del av livet. Du kan søke alene, eller med en nær pårørende. Pårørende deltar i kurset på lik linje med den som har/har hatt kreftdiagnose. 

Kursdeltakere står på Montebello-brygga.

En ytre ramme for en vandring i indre landskap

Målet med kurset er at deltakerne får livsmot og hjelp til livstolkning.

Kursets innhold 

Kurset vil inneholde eksistensielle tema, presentert i foredrag og vandringer i naturen, med tekster knyttet til skog, fjell, vann og hverdagen. Vandringene er bygd opp omkring pilegrimstradisjonen med vandring i fellesskap, kombinert med individuell og felles refleksjon. Sentralt står undringen underveis, aktualisert gjennom poesi og de inntrykk naturen vi vandrer i gir oss. Kurset foregår i samarbeid med Hamar bispedømme.  

Konkret anvendes pilegrimstradisjonen som en ytre ramme for en vandring i indre landskap. Vi vandrer ute uansett vær, og vi går en del på sti i relativt ulendt terreng. Vandringene foregår i et rolig tempo, og delvis i stillhet, slik at vi får god tid til å la oss påvirkes av naturen. Etter vandringene deler vi erfaringer og refleksjoner i grupper. Dette blir en uke hvor man stopper opp og åpner seg for refleksjon og ettertanke. 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 37b-24
13.09.2024 – 20.09.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.