Selvbilde, kropp og seksualitet

Det å snakke om kreft og seksualitet kan for mange være vanskelig, enten man er pasient, pårørende eller helsepersonell. Eget selvbilde, kropp og seksualitet er høyst personlige temaer, og i kombinasjon med kreft blir det ofte mer tabubelagt. Sykdommen i seg selv, bivirkninger etter behandling og senskader kan føre til både fysiske og psykiske utfordringer innenfor dette temaet. Opplever du utfordringer i forhold til dette, er dette et godt kurs for deg eller dere. Det er en fordel å ha deltatt på et grunnleggende «Kreft-hva nå?» kurs, men det er ikke et krav. Dette er et kurs både for deg som er alene og for par.

Button med tekst "Alle har en seksuell helse

Bedre livskvalitet

God seksuell helse fremmer livskvalitet. Det handler ikke bare om sex, men like mye om våre følelser, tanker og handlinger.

Kurs innhold 

I løpet av kurset vil vi prøve å gi svar på hvorfor og hvordan kreft og kreftbehandling forandrer både selvbilde, kropp og seksualitet. Vi vil se nærmere på hvordan sykdom og behandling påvirker oss og hvorfor vi påvirkes forskjellig. På kurset vil vi diskutere hva seksualitet er, sett fra ulike perspektiv, og snakke om forskjellige hjelpemidler og medikamenter. Metodene i dette kurset veksler mellom foredrag, veiledende prosesser i fellesskap og samtaler i mindre grupper. Kurset er tilpasset både single og par. 

Kurset arrangeres i samarbeid med Randi Gjessing, kreftsykepleier og sexolog og Espen Kvan, urolog. 

Vi har også laget en liten filmsnutt med mer info om kurset:  
https://www.youtube.com/watch?v=pKNQKW8je1g

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 4b-24
26.01.2024 – 02.02.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.