Ung Kreft Sommeraktivitetsuka

Et rikholdig og variert aktivitets- og opplevelsesprogram for ungdom og unge voksne. Hensikten er å oppleve mestring, ha det gøy sammen og å få inspirasjon til økt fysisk aktivitet og friluftsliv. I samarbeid med Ung Kreft.

Kurset er for alle i alderen 15-35 år, som har eller har hatt en kreftdiagnose. Det er mulig å ha med et familiemedlem, en venn eller kjæreste om du ønsker det. Sommeraktivitetsuka arrangeres i samarbeid med den frivillige organisasjonen Ung Kreft. Det er ikke nødvendig å være medlem i Ung Kreft for å delta i kurset. 

Unge kursdeltakere i kajak

Opplev mestring og ha det gøy sammen!

I samarbeid med Ung Kreft legges det opp til et rikholdig og variert aktivitets- og opplevelesesprogram for ungdom og unge voksne.

Kursets innhold 

I samarbeid med Ung Kreft legges det opp til et rikholdig og variert aktivitets- og opplevelsesprogram for ungdom og unge voksne. Hensikten er å oppleve mestring, ha det gøy sammen og å få inspirasjon til økt fysisk aktivitet og friluftsliv ut ifra egne forutsetninger. Det sosiale fellesskapet, med mye latter og moro, er en viktig del av dette kurset. 

I løpet av uka vil du kunne høre inspirerende foredrag og delta på mange spennende aktiviteter. Eksempler på aktiviteter kan være: kanopadling, ballspill, fjellturer, klatring, skyting, terrengsykling og yoga. I tillegg tilbyr kurset organisert gruppebasert aktivitet med styrke- og kondisjonstrening i gymsal og svømmebasseng. Gjennom frivillige hjelpere i Ung Kreft legges det også opp til felles sosiale aktiviteter på kveldstid. Dette blir en ungdommelig, sosial, opplevelsesrik, allsidig og innholdsrik uke du ikke kommer til å glemme. 

Gjennom deltakelse i kjente og ukjente aktiviteter vil du få muligheten til å oppleve aktivitetsglede og grensesprengning. Følelsen av å mestre noe nytt kan være særlig viktig for selvbilde og selvfølelse. Kanskje finner du noe du kan tenke deg å fortsette med hjemme, slik at du kan tilføre hverdagen nye aktiviteter som oppleves meningsfulle for deg. 

Den pårørende deltar i kurset på lik linje som deltakeren. Sommeraktivitetsuka byr på muligheten for mange spennende aktiviteter og gode opplevelser sammen. Noe som kan være med på å styrke relasjonen og å gi gode felles minner. Samtidig kan det oppleves som godt og viktig å utveksle erfaringer med andre pårørende som er på kurset. 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 26b-24
28.06.2024 – 05.07.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

oversikt av hele fasade til huset i vinterprakt

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.