Tankens kraft

Å få en kreftdiagnose fremmer mange tanker, følelser og bekymringer. I noen tilfeller blir disse tankene, følelsene og bekymringene påtrengende i hverdagen og oppleves belastende. Dette kurset er for deg som kjenner deg igjen i denne beskrivelsen og som ønsker endring. Kurset er et temakurs for deg som har tidligere deltatt på et «Kreft – hva nå?» kurs. Du kan søke alene eller med en nær pårørende. 

Nærbilde av noen som skriver notater i boka

Om sammenhengen mellom tanker, følelser og handlingen

Målet for kurset er å lære grunnleggende kognitive verktøy for å kunne gjøre deg bedre utrustet til å mestre negative tanker og få en bedre hverdag.

Kursinnhold 

Kurset retter seg mot en kognitiv tilnærming til problemløsning og innsikt, og sammenhengen mellom tanker, følelser, kropp og handling blir belyst. Dette er et kurs som krever åpenhet, aktiv deltakelse og egeninnsats. Gjennom foredrag, oppgaver, gruppeprosesser og erfaringsdeling vil du kunne lære kognitive teknikker for å endre eller modifisere innholdet i dine negative tanker. Ved videre å anvende teknikkene når du kommer hjem skal du kunne håndtere disse tanker og følelser på en mer hensiktsmessig måte i hverdagen fremover. 

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 1316,- pr. uke for pasienten og 889,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato

Kursnr. 26a-24
28.06.2024 – 05.07.2024
7 dager

Kursnr. 48b-24
29.11.2024 – 06.12.2024
7 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Dobbeltrom til kursdeltakere med god lenestol og varme farger.

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Husets fasade gjenspeiler i Mysendammen.

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.